12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncepe evaluarea managerilor de şcoli din Dolj

Începe evaluarea managerilor de şcoli din Dolj

Managerii unităţilor de învăţământ din judeţul Dolj au intrat în procesul de evaluare, până pe 15 iulie toţi directorii fiind obligaţi să depună la registratura Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) fişele de autoevaluare.
Evaluarea directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar se face anual, conform Metodologiei de evaluare şi cu fişa corespunzătoare. „Dosarele trebuie să conţină: fişa de evaluare proprie însoţită de raportul de autoevaluare, detaliat pe criteriile din fişă, şi raportul de analiză asupra activităţii desfăşurate în unitatea respectivă“, a spus Alexandrina Maria Năstase, inspector pentru management educaţional la ISJ Dolj. Toate dosarele vor fi analizate de Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj, care va decide asupra calificativelor ce vor fi acordate fiecărui director. Punctajele acordate şi calificativele se vor definitiva până la 31 august 2010. Conform Ordinului de Ministru nr. 4925/2005, evaluarea directorului adjunct se realizează la nivelul unităţii şcolare. În urma acestei evaluări, punctajul şi calificativul acordat directorului adjunct vor fi aduse la cunoştinţa inspectorului de management afiliat unităţii. În urma evaluării, punctajul obţinut va determina acordarea calificativului astfel: pentru 86-100 de puncte va fi acordat calificativul „foarte bine“, pentru 71-85 de puncte – calificativul „bine“, pentru 61-70 de puncte – „satisfăcător“, pentru 0 şi 60 de puncte – „nesatisfăcător“.
Directorii care vor obţine calificativele „bine“, „satisfăcător“ şi „nesatisfăcător“ vor fi chemaţi în faţa Consiliului de Administraţie. În cazul directorilor numiţi cu delegaţie, obţinerea calificativului „nesatisfăcător“ va însemna automat numirea altor cadre didactice în funcţia de conducere.
Pe 31 august expiră delegaţiile tuturor directorilor care nu au venit la conducerea unei unităţi de învăţământ în baza unui concurs. Fiecare director va fi punctat în  funcţie de mărimea şi gradul de complexitate al unităţii pe care o conduce, dar şi de baza materială a şcolii. Activitatea directorilor va fi evaluată şi în funcţie de rata de promovabilitate a elevilor, de numărul corigenţilor sau repetenţilor, de rezultatele obţinute de elevi la cursuri sau concursurile şcolare. La fel de importante sunt relaţiile pe care directorul le are cu părinţii şi comunitatea locală, iar în fişele de autoevaluare va fi specificată prezenţa autorităţilor la evenimentele desfăşurate în cadrul şcolii sau promovarea proiectelor desfăşurate în colaborare cu comunitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII