11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărire cu focuri de armă în Mehedinţi

Urmărire cu focuri de armă în Mehedinţi

Poliţiştii de la Serviciul Rutier din Drobeta Turnu Severin – Mehedinţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare pentru a imobiliza un şofer care conducea o maşină cu numere expirate şi nu avea permis.

Văzând că este urmărit prin localitatea Punghina, şoferul a încercat vineri să scape de poliţişti, cerând ajutorul familiei. Tânărul a lovit frontal o maşină a Jandarmeriei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. „Nu am fugit de nici o maşină de poliţie. Nici nu i-am văzut“, le-a spus tânărul poliţiştilor. Supărată că bărbatul a fost încătuşat, familia acestuia a fost pe punctul să se ia la bătaie cu poliţiştii. Oamenii legii au fost nevoiţi să tragă trei focuri de armă în plan vertical pentru calmarea spiritelor.
„Pe 28 mai, la ora 20.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat pe Ionuţ V., de 22 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DN 56A. Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care echipajul a plecat în urmărirea acestuia. După aproximativ doi kilometri, autovehiculul condus de Ionuţ V. a intrat în coliziune frontală cu un autoturism al IJJ Mehedinţi, în care se afla un echipaj mixt, chemat în ajutor. În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că Ionuţ V. nu posedă permis de conducere. Având în vedere că la faţa locului s-a adunat un grup de persoane care au devenit recalcitrante, un poliţist a tras în plan vertical trei focuri de armă, pentru detensionarea situaţiei, fără victime omeneşti“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, sâmbătă fiind prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, propunere care a fost respinsă, bărbatul fiind lăsat în libertate.

Nu este la prima abatere

Tânărul nu este la prima astfel de abatere de acest gen. În luna ianuarie 2010, a mai fost depistat pe drumurile publice conducând fără permis, poliţiştii fiind nevoiţi să tragă zece gloanţe în anvelopele maşinii ca să îl oprească.
„Pe 28 ianuarie, a mai fost depistat de poliţişt, în localitatea Vânători, în timp ce conducea un autoturism, având plăcuţe cu numere de înmatriculare expirate şi fără a poseda permis de conducere. Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele agenţilor, poliţiştii pornind în urmărirea autoturismului. După aproximativ şapte kilometri, agentul de circulaţie a tras în aer două focuri de avertisment, după care zece gloanţe în anvelopele autoturismului“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt IPJ Mehedinţi.
Şi atunci mehedinţeanul s-a ales doar cu dosar pentru conducere fără permis, procurorii ajungând la concluzia că nu prezintă pericol pentru societate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII