10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarderi ridicaţi de ofiţerii de la Crimă Organizată

Carderi ridicaţi de ofiţerii de la Crimă Organizată

http:http://www.youtube.com/watch?v=umGAUbmCZ5c

Aproximativ 15 persoane din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal, printre care şi fiul doctorului Alexandru Tiugan şi un angajat al MAI la CS Dinamo, au fost ridicate ieri, după o amplă acţiune a ofiţerilor de la Crimă Organizată, coordonaţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova.

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova le-au „întors“ ieri serviciile colegilor de la Bucureşti, ridicând din Capitală mai multe persoane implicate în infracţiuni cu cărţi de credit. Acţiunea a fost coordonată de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova cu sprijinul SRI Dolj şi a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat format din persoane din Craiova, Bucureşti, Slatina şi Caracal care se specializase în fraude cu cărţi de credit.
Potrivit procurorilor DIICOT, pe raza judeţului Dolj s-a constituit un grup infracţional organizat, având ramificaţii în judeţul Olt şi Bucureşti. Membrii grupului din Bucureşti se ocupau de confecţionarea componentelor electronice ale aparaturii de skimming, iar craiovenii realizau componentele mecanice. Părţile electronice şi mecanice erau asamblate în Craiova, după care dispozitivele erau vândute către alte persoane sau folosite de membrii grupării. Din cercetările efectuate până acum de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, s-a stabilit că, în perioada aprilie 2009 – mai 2010, membrii grupării au acţionat şi în Italia, Germania şi Suedia, dar şi în România, unde „trăgeau“ bani din bancomate.
După mai multe luni de supraveghere a membrilor grupării de carderi, ieri, în baza unor mandate obţinute de procurorii DIICOT, au fost efectuate 38 de percheziţii domiciliare, cele mai multe în Craiova, iar restul în Bucureşti şi în judeţul Olt.

Dragoş Tiugan, din nou în faţa poliţiştilor

Potrivit anchetatorilor doljeni, unul dintre craiovenii ridicaţi ieri şi conduşi la sediul DIICOT pentru audieri este Dragoş Radu Tiugan, fiul medicului Alexandru Tiugan, şeful Secţiei de Psihiatrie Acuţi a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Ştefan Odobleja“ Craiova.
Radu Tiugan, suspectat acum de falsificarea instrumentelor de plată electronică, nu este la prima întâlnire cu oamenii legii, el fiind cercetat în anul 2004 pentru acelaşi fel de fapte penale.
Acesta împreună cu Claudiu Alin Antonie au fost cercetaţi atunci de ofiţerii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Craiova, pentru comiterea infracţiunii de fabricare şi deţinere de echipamente electronice cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronică. Anchetatorii au stabilit că ambiii craioveni au confecţionat „pisicuţe“ pe care le-au vândut cu 500 de dolari bucata. În ciuda probelor strânse de poliţişti – înregistrări ale convorbirilor telefonice, dar şi filme în care erau surprinse întâlnirile dintre Tiugan şi Antonie, fiul doctorului nu a recunoscut nimic. Cei doi au fost trimişi în judecată, însă au scăpat uşor, fiind condamnaţi la câteva luni de închisoare cu suspendare.
Cât despre angajatul Ministerului Administraţiei şi Internelor la CS Dinamo Bucureşti ridicat ieri pentru a fi audiat, anchetatorii au precizat că acesta nu este poliţist, ci face parte din personalul contractual.

Audieri târzii

Până ieri, în jurul orei 16.00, anchetatorii craioveni emiseseră ordonanţe de reţinere pe numele a trei dintre cele 15 persoane aduse la audieri. Alte şase persoane erau aşteptate să fie aduse de la Bucureşti, localitate unde a fost descoperit şi laboratorul în care erau fabricate componentele electronice ale „pisicuţelor“. Anchetatorii au precizat că, din cauza numărului mare de persoane care trebuie să ajungă în faţa procurorilor, cel mai probabil în această dimineaţă se vor încheia audierile în acest caz.

Infracţiuni

Membrii grupului infracţional organizat sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a unor date informatice şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică. De asemenea, aceştia mai sunt cercetaţi şi pentru falsificarea unor instrumente de plată electronice şi punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII