20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAtenţie, şanţ pe carosabil!

Atenţie, şanţ pe carosabil!

Patru familii de pe strada Dealul Spirii din Craiova nu au acces în propriile curţi din cauza lucrărilor efectuate la reţeaua de canalizare.

Intervenţiile SC Hidrocons-trucţia SA şi ale firmei Alpine, începute în urmă cu aproximativ doi ani, nu s-au finalizat nici până în prezent pe strada Dealul Spirii. Mai mult, muncitorii şi-au luat utilajele în toamna anului trecut, când s-a închis şantierul, şi nu s-au mai întors. Pe o lungime de zeci de metri a rămas pe partea carosabilă a străzii un şanţ adânc de o jumătate de metru. De fapt, toată partea dreaptă a străzii pe sensul de mers dinspre bulevardul Râului spre bulevardul 1 Mai este afectată. „Aici lucrează de doi ani, s-au schimbat conductele de la canalizare, dar de anul trecut muncitorii au plecat. Au spus că nu au fost plătiţi… Noi nu putem intra cu maşina în curte. Acum vrem să renovăm şi nu avem unde să punem materialele pentru că nu avem acces în curte. Vecinii sunt în aceeaşi situaţie. Am mers la primărie şi ne-au spus să ne adresăm la Apă“, a afirmat Cătălin Alexandrescu, locatar pe strada Dealul Spirii.
În fapt, lucrările de aici sunt cu cântec. S-a procedat la schimbarea vechilor conducte din fontă, care deserveau sistemul de canalizare, cu altele noi, din PVC. Este cunoscut că pe componenta de canalizare, în Craiova, aceste lucrări sunt făcute de SC Hidroconstrucţia SA, care le-a cesionat către firma Alpine. La final, urma să vină şi societatea care se ocupă de readucerea carosabilului şi zonelor pietonale la starea iniţială. Dumitru Hornoiu, reprezentantul Hidroconstrucţia, a explicat: „Cunosc situaţia pe această stradă. Aici a lucrat Alpine, care, la rândul ei, are contract cu altă firmă care să refacă strada. Dar marea problemă este că noua conductă de la canalizare s-a fisurat înainte de a fi dată în exploatare. Acesta este un prim motiv pentru care s-a sistat lucrarea. În al doilea rând, lucrările la reţeaua de apă vor continua. Nu putem să asfaltăm şi iar să spargem“.
În concluzie, nici o speranţă pentru cele patru familii de pe strada Dealul Spirii de a scăpa în următoarele luni de şanţurile din faţa porţilor. Cum lucrările vor fi reluate, vor urma alte săpături.

Nici lucrare, nici semnalizare

Din cauza lucrărilor nefinalizate, şi traficul rutier se desfăşoară pe un singur sens. Partea bună este că strada nu este intens circulată, dar este o arteră de legătură între două bulevarde. În lipsa unei semnalizări, şanţul căscat în asfalt este o adevărată capcană pentru şoferii neatenţi. „Pe timp de noapte este şi mai rău. Între stradă şi săpături sunt câţiva zeci de centimetri. Groapa nu este semnalizată cu nimic“, a spus alt locuitor de pe strada Dealul Spirii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS