16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalariaţii pieţelor, preluaţi de SRL

Salariaţii pieţelor, preluaţi de SRL

Transformarea administraţiei publice a pieţelor din Craiova în societate comercială este deja speculată de indivizi care se văd din ce în ce mai departe de borcanul cu miere.

Sub pretextul îngrijorării angajaţilor actualei Administraţii a pieţelor din Craiova pentru viitorul loc de muncă în cazul transformării serviciului în societate comercială, mai multe persoane au încercat ieri-dimineaţă să pună presiune pe oficialii craioveni ca să renunţe la reorganizare. Viceprimarul craiovean Mărinică Dincă a declarat însă că nu este vorba de restructurare. „Am avut o discuţie acolo. Din păcate, salariaţii au auzit mai puţin ce am spus eu pentru că era o chestie organizată cu câţiva comercianţi care trebuia să vorbească ei, nu erau interesaţi de problema salariaţilor. (…) O asemenea soluţie este benefică pentru toată lumea. Nu va pleca nimeni de la Serviciul public de pieţe. Nu avem în vedere să dăm pe cineva afară, să facem de aşa manieră încât să existe o situaţie în care să fie o restructurare. Din contră, există premisa ca angajaţii, dacă lucrurile vor merge din ce în ce mai bine, aşa cum am preconizat noi, să poată să beneficieze de un salariu mai mare“, a spus ieri viceprimarul Mărinică Dincă, într-o conferinţă de presă.

Administratorul va fi numit mâine

Oficialul craiovean susţine că varianta transformării serviciului de administrare a pieţelor în societate comercială controlată integral de consiliul local este benefică pentru dezvoltarea Craiovei. „Vor fi o grămadă de beneficii. Va fi un administrator care se va supune clar legilor comerciale pentru că nu poţi să fii administrator şi doar să încasezi bani. Trebuie să te gândeşti şi la modul de dezvoltare. Alt avantaj este acela că o asemenea societate comercială cu acţionar unic o autoritate publică locală este eligibilă la ceea ce înseamnă accesarea fondurilor europene. Consiliul local, ori de câte ori simte nevoia că această societate trebuie să se dezvolte, are posibilitatea să-i majoreze capitalul social, să-i aducă o infuzie de capital de aşa manieră încât să-i permită şi alte investiţii“, a mai arătat Dincă. Potrivit oficialului, în şedinţa ordinară a consiliului local din 27 mai va fi prezentată şi propunerea de administrator al viitoarei SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Despre actualul director al pieţelor, Gheorghe Călinoiu, demis în urmă cu câtva timp din cauza gravelor abateri, Dincă spune că se va supune şi el aceluiaşi regim, în sensul că poate rămâne pe un post în cadrul viitoarei societăţi comerciale. Desigur, nu acela de administrator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU