10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS 200 a luat o viaţă

S 200 a luat o viaţă

Un muncitor care lucra la reabilitarea blocului S 200, situat la intersecţia străzilor Calea Bucureşti şi A.I. Cuza din Craiova, a decedat vineri după-amiază, în timp ce ajuta la turnarea unei plăci de beton la etajul I al construcţiei. Stâlpii metalici de susţinere a cofrajului de lemn în care se turna betonul au cedat, din motive încă necunoscute, iar Iulică Niţu, de 41 de ani,  a căzut în gol circa nouă metri, până pe podeaua subsolului. Chiar dacă ar fi supravieţuit căzăturii, muncitorul nu ar fi avut nici o şansă de a rămâne în viaţă, pentru că întreaga structură de lemn şi metal, plus câteva tone de beton s-au prăvălit peste el.
Colegii săi au oprit imediat lucrul şi au sunat la 112, însă echipajului SMURD sosit după doar câteva minute nu i-a mai rămas decât să constate decesul. „Din păcate, l-am găsit decedat. Bărbatul suferise un traumatism facial grav deschis, un traumatism de coloană cervicală, leziuni care i-au provocat decesul în foarte scurt timp după producerea accidentului de muncă“, a declarat dr. Septimius Antonie, medic primar medicină de urgenţă în cadrul SMURD.
Poliţia, Parchetul şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj au început o anchetă, pentru a stabili din ce motive s-a rupt cofrajul şi cine se face vinovat de moartea lui Iulică Niţu.
Blocul S 200 aparţine Universităţii din Craiova. În baza unei autorizaţii de construcţie emise de Primăria Craiova în anul 2005, în clădirea începută cu mai bine de două decenii în urmă se construieşte în prezent un Parc Tehnologic IT, care ar trebui să fie dat în folosinţă în 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

35 COMENTARII