11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDirectorul de la Poiana Mare, demis

Directorul de la Poiana Mare, demis

Dumitru Ivanţu, directorul Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, a fost demis. În urma repetatelor memorii trimise de cadrele medicale ale unităţii, atât la Ministerul Sănătăţii, cât şi la preşedinţie, a neregulilor semnalate autorităţilor care puneau în pericol atât buna desfăşurare a activităţii în spital, cât, mai ales, calitatea actului medical, Dumitru Ivanţu a fost dat jos din funcţia de manager. După patru ani în care a condus impropriu unitatea, în care au murit pacienţi în condiţii ciudate – otrăviţi cu hrană pentru şoareci -, în care bolnavii au fost trataţi cu medicamente ieftine şi periculoase prin efectele adverse, iar medicii au fost desconsideraţi, s-au luat, în sfârşit, măsurile necesare, spun cadrele medicale.
„Era nevoie de o astfel de măsură“, a spus dr. Viorica Călina, medic psihiatru la Poiana Mare. „Lucrurile luaseră o întorsătură prea urâtă, cei mai afectaţi fiind bolnavii. Să sperăm că următorul manager va reuşi să facă ordine în spital“.
De miercuri, de când Dumitru Ivanţu şi-a adunat pixurile de pe birou şi pe soţie din postul de secretară, mutându-se la Spitalul din Calafat, în funcţia de manager interimar la Poiana Mare a fost numită Gina Dianu, chimist în laboratorul unităţii. Din mărturisirile angajaţilor, se pare că Domnia sa şi-a luat în serios atribuţiile din prima zi, trecând în revistă toate cele opt secţii ale spitalului, cu medici şi necesităţi cu tot. În perioada imediat următoare, noul manager va trebui însă să se preocupe îndeosebi de paguba lăsată în urmă de Ivanţu: 950.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII