5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCum să ne creştem starea de bine

Cum să ne creştem starea de bine

Pe parcursul unei zile, întâmpinăm multe lucruri care ne secătuiesc de energie şi alungă vibraţiile pozitive; şeful poate e nedrept cu noi sau poate partenerul nostru sau copiii au o zi mai agitată, avem parte, poate, de o altercaţie, de trafic, zgomot, veşti proaste sau avem provocări care pur şi simplu ne consumă energia. Iar atunci când vibraţiile energiei noastre se învârtesc pe o frecvenţă joasă, este foarte greu să ne concentrăm asupra scopurilor pe care le avem sau să ne propunem să fim fericiţi.
Atunci când eşti pe o vibraţie înaltă, te simţi mai stabil, mai în siguranţă, mai creativ, pasionat, încrezător, conectat la viaţă, expresiv şi intuitiv. Iar aceasta este o modalitate excelentă de a-ţi petrece timpul în această viaţă.

Sunt foarte multe metode prin care îţi poţi ridica vibraţia. Vom împărtăşi astăzi câteva dintre ele, pe care le putem aplica timp de câteva minute pentru a avea rezultate. Pe măsură ce te vei familiariza cu ele, vei începe să găseşti propriile tale metode. Studiază-le şi încorporează-le în rutina ta zilnică! Vei descoperi că ai mai multă energie şi resurse pentru a trăi viaţa plenar.

1. Cântă
A cânta este cea mai rapidă şi uşoară metodă de a-ţi creşte vibraţia. E foarte greu să te simţi trist sau deprimat atuci când cânţi. Încearcă să cânţi un cântec cu versuri. Cântă cât te ţin plămânii, de parcă ai fi într-un muzical pe Broadway. Dacă eşti timid, găseşte-ţi un loc privat pentru a face asta. E foarte distractiv şi să inventezi cuvinte pentru un cântec mai vechi. Şi la fel de amuzant este să încerci să faci karaoke.
Încearcă să cânţi chiar şi atunci când eşti prea trist ca să ai chef de cântat. Cântă dimineaţa, când îţi pregăteşti copiii pentru grădiniţă sau pentru şcoală ori când te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă, şi vei vedea că ziua ta se va îmbunătăţi semnificativ.

2. Fă mişcare
Când îţi mişti corpul, inviţi Spiritul Universal în interiorul tău şi mişti energiile înăuntrul tău, astfel încât distrugi posibilele blocaje energetice din zona chakrelor.
Dansează! Pune-ţi o melodie şi apoi mişcă-te în ritmul muzicii.
Dacă nu-ţi place să dansezi, fă exerciţii! Fă o plimbare, pe jos sau cu bicicleta, urcă scări, ridică greutăţi! Pune-ţi muşchii la treabă! Acest lucru te va „împământa“ şi te va reconecta cu corpul tău şi cu Pământul. Aminteşte-ţi că eşti o fiinţă spirituală într-un corp fizic şi că trebuie să ai grijă de corpul tău pentru ca el să-ţi poată adăposti în siguranţă spiritul. Poţi să încerci şi Qigog, Tai Chi sau yoga. Toate încorporează meditaţia şi îşi propun să reconecteze mintea, corpul şi spiritul.
Mişcarea corpului curăţă sistemul limfatic şi eliberează endorfinele care dau senzaţii plăcute în corp. Mişcarea energizează, când oamenii sunt trişti sau deprimaţi, nu au tragere de inimă spre mişcare şi preferă statul la televizor sau în pat. Dacă eşti pe o frecvenţă negativă, impune-ţi să faci mişcare. Plimbă-te puţin sau dansează pe melodia preferată! Vei observa o schimbare considerabilă a vibraţiilor tale.

3. Râzi
Umorul îţi ridică întotdeauna vibraţiile. Există un motiv pentru care s-a spus că râsul este cel mai bun medicament. Dacă te târăşti prin viaţă şi te simţi zdrobit, găseşte un motiv de râs. Râzi chiar de tine şi de situaţia ta. Învaţă să nu te iei prea în serios. Dacă nu poţi să râzi de propria ta situaţie, atunci găseşte motive de râs în altă parte. Uită-te la o comedie, uită-te la un filmuleţ amuzant sau citeşte o carte de bancuri. Râsul eliberează endorfine în corp. Foarte rar vezi oamenii deprimaţi râzând. Dacă ar râde, în mod sigur ar reuşi să scape de depresie. Când eşti în stare să râzi, chiar dacă te afli într-o situaţie de viaţă mai dificilă, acest lucru te va conduce într-un punct de unde vei putea să acţionezi şi vei putea să scapi de vibraţiile joase.
Când a fost ultima dată când ai râs din tot sufletul? Astfel încât să te doară stomacul sau să-ţi dea lacrimile? Este un sentiment minunat de eliberare, care merită încercat mai des.

4. Meditează
Meditaţia este o metodă excelentă de a ne reconecta cu mintea şi spiritul. Este recomandat să ne aşezăm într-o poziţie confortabilă, să punem muzică relaxantă pe fundal, să aprindem câteva lumânărele parfumate. Apoi să ne concentrăm pe respiraţie. Să observăm inspiraţiile şi expiraţiile. Să facem câteva expiraţii adânci. Vom observa că ne vin multe gânduri în minte. Este bine să le lăsăm să intre şi să plece. Să fim conştienţi de gândurile noastre şi apoi să le dăm drumul. Putem să stăm în această stare pentru a ne bucura de momentul prezent sau putem face o meditaţie care să ne separe, prin imaginaţia noastră, de ego, şi să ne conducă la o comunicare cu sinele, cu intuiţia, cu ghizii noştri spirituali.
Este recomandat să facem exerciţii zilnice de meditaţie, timp de zece minute. Unora le place să mediteze dimineaţa, imediat cum se trezesc, pentru a rămâne cu această stare bună pe tot parcursul zilei. Mai există şi varianta meditaţiei înainte de a merge la culcare, pentru eliberarea tuturor energiilor negative acumulate pe parcursul zilei. Meditaţia poate fi făcută la birou, în timpul pauzei de prânz sau oricând în timpul zilei.

5. Curăţarea energetică
Există un corp energetic de lumină în interiorul fiecăruia. Pe parcursul unei zile, acest corp energetic se impregnează cu experienţele şi energiile altora. Unele dintre acestea te vor energiza, însă altele te vor seca de energie. Poţi însă să ţi-o refaci, devenind conştient de ea şi făcând câţiva paşi pentru a reechilibra energiile. Iată câteva metode de curăţare energetică rapidă. Respiră adânc de zece ori. Respiraţia adâncă îndepărtează tensiunile din corp şi oxigenează sângele. De asemenea, îndepărtează stările de mânie, frică sau depresie. În timp ce inspirăm este bine să spunem mantra „inspir iubirea şi lumina din Univers. Permit numai iubirii şi luminii să locuiască în mine“. Şi apoi, pe expiraţie: „Îndepărtez negativitatea şi reziduurile ei din corpul meu. Sunt iubire“.
Fă o baie fierbinte – apa are puteri purificatoare, atât fizic, cât şi energetic. Când faci baie, e bine să-ţi repeţi: „Îndepărtez toate energiile negative din corpul meu. Sunt plin de iubire şi lumină de la Sursa Universală“. Imaginează-ţi că apa este lumină albă, care te înconjoară cu dragoste şi protecţie.
Spune o rugăciune. Cere ca energiile tale să fie purificate. Spune: „Sunt înconjurat de lumina albă a iubirii. Cer să fiu un vas curat pentru energia provenită de la Sursa Universală, să împart dragoste şi binecuvântări oriunde mă duc“.
Echilibrează-ţi chakrele! Chakrele sunt puncte de lumină din corpul tău care conectează corpul energetic la corpul fizic. Fiecare chakră reprezintă o arie a vieţii tale. Fă o meditaţie de purificare a chakrelor, prin care să-ţi imaginezi că fiecare zonă devine curată.

6. Numără-ţi binecuvântările
Recunoştinţa este printre cele mai înalte vibraţii din univers. A fi recunoscător îţi poate ridica vibraţia în câteva secunde. Indiferent de ce se întâmplă în viaţa ta, poţi găsi ceva pentru care să fii recunoscător. Chiar atunci când ţi se întâmplă ceva rău, încearcă să găseşti binecuvântarea din spatele situaţiei.
Scrie, în fiecare dimineaţă sau în fiecare seară, zece lucruri pentru care eşti recunoscător. Pot fi lucruri simple, de care te bucuri zilnic. Iată câteva exemple: sunt recunoscător pentru că familia mă iubeşte şi ştiu că pot conta pe dragostea şi sprijinul ei în orice situaţie. Sunt recunoscător pentru sănătatea mea. Sunt recunoscător oamenilor care m-au provocat astăzi, pentru că mi-au dat şansa să evoluez spiritual. Sunt recunoscător pentru sănătatea copiilor mei.
Când devii conştient de toate aceste binecuvântări din viaţa ta, atunci începi să funcţionezi pe alte frecvenţe şi să radiezi în jur mai multă energie pozitivă, aducând în viaţa ta mai multe lucruri pozitive. Când observi că începi să te simţi mânios, trist, vinovat, plin de temeri, începe să-ţi numeri binecuvântările din viaţa ta. Vei vedea că situaţia nu e atât de rea pe cât pare. Făcând astfel de lucruri, putem obţine o nouă stare de spirit şi putem crea prin lucruri simple o nouă stare de spirit.

7. Iartă!
Ştii că, atunci când îţi menţii starea de furie sau de supărare pe cineva, sistemul tău energetic suferă foarte mult? E ca şi cum ai lua o greutate de câteva kilograme şi ai purta-o după tine tot timpul. Când alegi să ierţi, alegi să renunţi la acea greutate. Acest lucru te face să fii mai uşor şi îţi creşte vibraţia. Însă, este foarte uşor de vorbit despre iertare şi foarte greu de făcut.
Mai întâi, dă-ţi seama că sentimentele de furie pe care le perpetuezi în viaţa ta îţi fac rău ţie, nu persoanei care te-a jignit. Dacă cineva îţi dă un cactus, cât timp îl vei ţine în mână până îţi vor intra ţepii sub piele? Pur şi simplu dă-i drumul, lasă-l să cadă, leagă-ţi rănile, îngrijeşte-le şi vindecă-te. Dacă alegi să ţii cactusul în mână în continuare, nu poţi să învinovăţeşti pe nimeni altcineva decât pe tine pentru propria ta durere.
Învaţă lecţia care decurge din experienţa respectivă şi mergi mai departe. Când te simţi jignit, tratat nedrept, asumă-ţi responsabilitatea şi mergi mai departe. Nu fi aspru cu tine, doar realizează ce ai făcut rău în situaţia respectivă şi decide cum ar fi mai bine să te comporţi în viitor. Trimite-i iubire celui care ţi-a făcut rău. Fii empatic! Realizează că persoana repectivă se comportă aşa pentru a-şi îndeplini şi ea nevoia de iubire. Simte compasiune pentru cei care nu au primit iubire în viaţă şi cred că vor obţine atenţie prin comportamente agresive. Poate cel care te-a rănit se simte rău în legătura cu acest lucru, dar nu vrea să recunoască. Poate nu a vrut să te rănească, dar nu vrea să-şi recunoască vina. Poate suferă atât de tare, încât actul lui a fost un strigăt de ajutor. Încercă să vezi situaţia din punctul lui de vedere.
Toată lumea greşeşte. Iartă-te pe tine şi pe ceilalţi! Nu e nevoie să porţi greutăţi insuportabile în spate. Nu lăsa loc pentru mânie în viaţa ta. Fă loc doar pentru iubire!

Psih. prin. Gina CHIRIAC (Centrul de Psihoterapie „Sf. Grigorie Decapolitul“)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS