24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞomer, proprietar de microfermă la oraş

Şomer, proprietar de microfermă la oraş

Dumitru Jugravu (foto) din Târgu Jiu are 37 de ani, este căsătorit şi de ceva vreme bărbatul îşi caută o slujbă, pentru că la ultimul său loc de muncă s-au făcut restructurări. „Caut de lucru pentru că sunt şomer. Eu vreau să muncesc, nu vreau să stau acasă. Acum sunt în şomaj. O să am ajutor de şomaj până în decembrie, înainte de Crăciun, dar sper ca până atunci să fiu de mult angajat. Toţi avem dreptul la muncă, sunt sigur că mulţi îşi doresc, la fel ca mine, să muncească, dar nu îşi găsesc. Este greu în ziua de azi, dar nu trebuie să te dai bătut, oricât de greu ar fi“, a povestit voios bărbatul.
De mic, Dumitru Jugravu a muncit în gospodărie, mereu cu spor, pentru a fi sigur că are ce să pună pe masă şi poate să-şi asigure un trai decent. Mereu optimist, chiar şi în lumea în care trăieşte, unde greutăţile nu lipsesc, Dumitru Jugravu a reuşit să asigure familiei sale un trai decent din vânzarea produselor obţinute în microferma sa.

Proprietar de microfermă

Pornind de la principiul simplu că omul va avea nevoie mereu de hrană, Dumitru Jugravu şi-a făcut o microfermă. Are opt vaci de lapte rasa Holstein aduse din Olanda, două scroafe cu purcei şi doi porci, precum şi o sută de găini aduse din Bulgaria. „Găinile sunt şi de ouă, şi de carne. Se fac mari şi sunt numai bune la curtea omului. Laptele îl vindem, este gras şi bun, avem clienţii noştri, care ştiu că este de calitate. Vindem şi ouă. Am zis că orice ar fi mâncarea se va căuta, chiar dacă economia merge foarte prost sau e pe cale să moară. Omul va mânca mereu şi, mai ales, va dori produse de calitate şi cât mai naturale. Asta le oferim noi: produse proaspete şi naturale. Este mult de muncă cu agricultura, am mâinile bătătorite, dar nu regret nici o clipă. Ne trezim la 6.30 şi ne apucăm de muncă, la grajd, la vaci, curăţenie, le mulgem, le dăm să mănânce, apoi plecăm la serviciu şi seara le luăm la rând, din nou. Peste zi aveau grijă soţia şi părinţii mei, când lucram eu. Mă ajută mult. Muncim din greu, dar avem din ce să trăim. Cam 3.000 de lei este venitul lunar din microfermă“, a povestit Dumitru Jugravu.

Tot şomer, dar caut de lucru

În urmă cu două săptămâni, şomerul proprietar de microfermă s-a dus la Bursa Locurilor de Muncă pentru a-şi căuta un serviciu. Nu a avut noroc, ba chiar a fost jignit de un angajtor. Dumitru Jugravu nu are un deget la mâna dreaptă şi a fost nevoit să înveţe să scrie cu stânga, astfel că uneori i se întâmplă ca unii patroni să îl numească „handicapat“. „La bursă m-a jignit un angajator şi m-am supărat. Am păţit-o şi mai de mult cu un patron, care mi-a zis că el nu angajează handicapaţi. Lumea asta în care trăim nu este aşa cum ar trebui! Nu mi-am găsit nimic de lucru, a fost un singur post, care avea salariul minim pe economie şi era la Arcani. Dădeam 150 de lei pe navetă, nu rămâneam cu mare lucru. O să îmi mai caut de lucru, am şcoala tehnică de maiştri. Regret că nu am făcut facultate. De 17 ani lucrez, am fost şi electrician, maistru. Om vedea ce îmi găsesc“, a afirmat bărbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII