Cea mai mică pensie din România va fi de 85 de baniHotărârea luată de Traian Băsescu de a micşora salariile, pensiile şi ajutorul de şomaj o afectează şi pe Maria Tomescu, din satul mehedinţean Malarişca, femeia care are cea mai mică pensie din România.

Femeia, care primeşte doar un leu pensie de pe urma soţului, se aşteaptă ca de luna aceasta să ia doar 85 de bani. Chiar dacă banii nu îi ajungeau nici măcar pentru o pâine, din luna iunie, Maria Tomescu, din comuna Podeni, va trebui să economisească pensia pe două luni pentru a putea să îşi cumpere o pâine.

„Îmi fac pâine acasă pentru că nu am cu ce să îmi cumpăr. Am pensie un leu şi la magazin pâinea costă un leu şi 30 de bani. Abia pot să îmi cumpăr făină ca să fac pâine acasă, de restul nici nu mai vorbesc. Dacă nu aş avea un nepot care să mă ajute să îmi plătesc curentul şi să îmi mai dea pentru alimente, nu ştiu ce-aş face. Soţul meu a muncit şi la Cooperativă, şi la mină, şi la armată. A muncit mai bine de zece ani, dar când a murit şi a trebuit să primesc pensie de urmaş, cei de la Cooperativă au dat o adeverinţă cu o dată greşită, aşa mi-au spus. Înainte primeam pensie 70 de lei, apoi mi-au luat-o de tot şi am rămas cu pensia de la armată, unde bărbatul meu a muncit câteva luni, şi mi-au dat pensia asta de un leu“, a povestit cu lacrimi în ochi Maria Tomescu.

Bătrâna de 71 de ani spune că se aştepta ca pensia să îi fie mărită, nu să se micşoreze.

„Am auzit şi eu că ne ia din pensii, dar mie ce să îmi mai ia? Dacă o fi aşa, rămân cu opt bani şi jumătate! Ce să fac eu cu banii ăştia? I-aş spune preşedintelui Băsescu să aibă grijă de salariile lor acolo sus şi de noi, cei bătrâni, să uite, că noi nu mai trebuie să trăim“, a spus bătrâna.

Femeia nici ajutor social nu poate să primească de la primărie, pentru că are terenuri agricole, pe care evident că nu le poate cultiva.

„Ştim despre situaţia doamnei Maria Tomescu. Ştim că are o pensie de un leu şi dacă se va aplica legea cu micşorarea cu 15% a pensiilor, din păcate, o să primească 85 de bani. Noi am fi vrut să îi dăm ajutorul social, dar nu se poate, pentru că dânsa are terenuri. Este bătrână, singură şi nu este normal să aibă o pensie atât de mică“, a declarat Ilie Rogobete, primarul comunei Podeni.

O pensionară „norocoasă“


Vecinii au păreri împărţite. Unii spun că femeii nu îi ajunge pensia de stat.

„Soţul ei a muncit şi nu este normal să aibă o pensie atât de mică. Cu un leu pe lună mai bine mori“, a spus o vecină.

Dar alţii o consideră „norocoasă“, pentru că, după micşorarea pensiilor cu 15%, tanti Maria restituie statului doar 15 bani.

„În toată ţara, tanti Maria va fi cel mai avantajat pensionar, pentru că, dacă alţii care au pensii mari vor restitui sume mari la stat, dânsa le va da doar 15 bani, cel mai puţin din toată România“, a spus alt vecin.

Factorul poştal din Podeni spune că Maria Tomescu, dar şi oamenii din aceeaşi localitate care au pensie de câţiva lei, sunt „norocoşi“, pentru că beneficiază, în caz de nevoie, de asistenţă socială şi medicală.

„Maria Tomescu are cea mai mică pensie, de un leu, mai sunt şi alţii care au 6 lei, 26 de lei, însă este bine că pot să beneficieze de asistenţă medicală, socială. Eu vin în fiecare lună câte patru kilometri să îi aduc pensia“, a declarat Nicolae Popescu, poştaşul comunei Podeni.Comenteaza acum

32 Comentarii

 1. Base said:

  Asta e modul meu de a multumi celor cu IQ redus. Sa traiti bine, retardatilor !

 2. arknts7 said:

  nenorocitul ala de primar si cu lingaii din primarie de acolo ce fac?auzi motive la ei nesimtitii mai fac si glume ca e norocoasa . hai sa facem o cheta sa o sprijinim, ce ziceti? vorbesc pe bune,suntem chiar inumani.Mai ntreb popa de acolo ce o face, oare o ajuta in vreun fel? sa vorbeasca popa marcel la mitropolie sa o ajute si pe ea, si cu ocazia asta ii mai creste raitingul si lui,,, ca vad k la strans de cotizatii anuale la parohii sunt buni, dar la dat la cei nevoiasi, ioc.

 3. pt. tanti Maria said:

  Te rog tanti Maria ca de cei 85 de bani care ţi se cuvin, să cumperi o lumânare pentru Băsescu, iar luna viitoare când îţi vine “pensia” să cumperi o altă lumânare şi pentru Boc …

 4. tot pt. tanti Maria said:

  Matale să iei doar lumânările că tămâia o cumpăr eu din pensia mea, pentru cei doi …

 5. Dan Rotariu said:

  COMUNICAT AL P.A.S.

  Prin masurile anticriza luate,
  Presedintele Traian Basescu si Guvernul Boc
  au confirmat falimentul capitalismului românesc

  În legatura cu masurile de reducere a salariilor, pensiilor, ajutorului de somaj si al subventiilor anuntate de presedintele României Traian Basescu si de Guvernul României, Biroul Executiv al Partidului Alianta Socialista declara urmatoarele:
  – marasmul economico-financiar, politic si social care stapâneste tara noastra astazi este rezultatul activitatii tuturor guvernelor post-decembriste, promotoare ale politicilor de jaf, distrugere si înstrainare a patrimoniului si capitalului românesc, toate acestea tratând România si poporul sau ca pe o prada.
  – toate aceste guvernari au eliminat orice idee de ordine si responsabilitate în actul de guvernare si au instaurat haosul si totala lipsa de raspundere a organelor de conducere, la toate nivelurile.
  – situa tia catastrofala pe care o traverseaza astazi România este generata de doua cauze principale:
  1. asa-zisa clasa politica post-decembrista caracterizata prin mediocritate, iresponsabilitate, coruptie, avida de îmbogatire prin orice mijloace, ni se înfatiseaza astazi prin produsul sau de sinteza reprezentat de catre famiglia lui Traian Basescu;
  2. „bunurile întregului popor”, agonisite cu multe eforturi de catre acesta, devenit astazi clasa ostracizata si condamnata la moarte a pensionarilor, sunt pe cale sa se termine lipsind astfel economia româneasca de posibilitatea crearii de resurse.
  Dupa 20 de ani, conducatorii nostri capitalisti nu numai ca ne-au luat totul, dar au contractat împrumuturi imense de la FMI, Banca Mondiala si de la foarte multe banci straine.
  – acum, ca solutie de salvare a tarii au hotarât, ca prime masuri, sa reduca salariile cu 25%, pensiile cu 15%, ajutorul de somaj cu 15% si sa taie subventiile.

  Part idul Alianta Socialista condamna o asemenea hotarâre si considera ca în felul acesta:
  – transfera înca o data toata povara pe umerii celor multi, menajându-i pe îmbogatitii post-decembristi;
  – aceasta masura nu duce la rezolvarea crizei financiare si economice din România pentru ca Guvernul nu ne propune niciun PROGRAM ANTICRIZA din care sa se obtina noi surse de venituri pentru bugetul de stat.

  Tocmai de aceea Partidul Alianta Socialista, constatând falimentul politicii capitaliste post-decembriste din România, constatând încalcarea grava de catre actuala putere a prevederilor constitutionale privind drepturile si libertatile cetatenesti si în special încalcarea de o maniera directa si brutala a obligatiei cuprinse în art. 47(1), considera ca ordinea constitutionala este pusa astazi sub semnul caducitatii.
  Partidul Alianta Socialista considera ca a sosit momentul schimbarilor radicale în politica româneasca, poporul fiind îndreptatit sa scuture de pe umerii sai, în primul rând, întreaga clasa politica ce i s-a cocotat în spate, dupa 1989.
  Poporul român este îndreptatit astazi, cu mult mai mult decât în decembrie 1989, sa-si impuna vointa si reprezentantii care pot sa-i asigure prezentul si viitorul, întemeiate pe adevar si dreptate sociala.
  În acest sens Partidul Alianta Socialista propune tuturor cetatenilor de buna credinta ai României urmatoarele masuri de redresare a tarii:
  – abandonarea solutiilor declarative ale guvernantilor si promovarea solutiilor concrete si aplicarea lor;
  – abandonarea politicilor promovate în folosul îmbogatitilor si în dauna poporului;
  – abando narea politicilor speculative si promovarea politicilor bazate pe munca si în folosul omului;
  – abandonar ea statului minimal si înlocuirea lui cu un stat etic si responsabil;
  – trag erea la raspundere a tuturor factorilor de raspundere pentru faptele lor care au adus prejudicii economiei romanesti, tarii si cetateanului de rând;
  – asigurarea veniturilor suplimentare la bugetul statului prin abandonarea cotei unice de impozitare a veniturilor si aplicarea impozitului progresiv prin care veniturile foarte mici sa nu fie impozitate, iar veniturile foarte mari sa fie supuse unor cote de impozitare de peste 50%;
  – aplicarea impozitului progresiv pe proprietate – marile proprietati sa fie impozitate cu cote de 3, 4 sau chiar de peste 5 ori mai mari decât cele normale;
  – resursel e naturale, monopolurile si întreprinderile strategice sa treaca în proprietatea statului si sa fie exploatate de întreprinderi ale statului;
  – statul sa se implice în economie, printr-o planificare transparenta a întregii activitati economice si prin promovarea unui program de reindustrializare a României;
  – planif icarea în domeniile strategice ale economiei sa fie facuta pe termen lung, iar politica economica si sociala sa aiba continuitate, în timp, indiferent de guvernele care se succed;
  – restructurarea activitatilor bugetare prin aplicarea unui program unic de personal si a salarizarii unitare. Reducerea numarului de posturi din sistemul bugetar sa se faca prin transferul lor în sfera productiei sau a serviciilor, create de, prin si în interiorul institutiilor statului, în cauza, si nu prin trimiterea lor în somaj;
  – Statul sa asigure o protectie reala produselor românesti, producatorilor români, investitorilor români, proprietarilor români si capitalului românesc, stopând concurenta neloiala a produselor si capitalului strain;
  – toate politicile de dezvoltare economica, sociala si de politica externa trebuie sa fie facute într-o totala transparenta, nu asa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani când toate marile afaceri, de cele mai multe ori oneroase, s-au derulat numai în culisele puterii;
  – Statul, costienizând importanta deosebita pe care o joaca ridicarea nivelului de educatie si cultura si îmbunatatirea nivelului de sanatate al populatiei, trebuie sa acorde atentie maxima sistemului de educatie si sanatate si sa asigure toate conditiile pentru desfasurarea corespunzatoare a acestor domenii.

  Partidul Alianta Socialista atrage atentia tuturor românilor asupra pericolului pe care îl reprezinta actualele si viitoarele împrumuturi externe, menite sa sustina la putere actualul guvern si pe Presedintele Traian Basescu:
  – acestea reprezinta numai o întârziere a prabusirii totale economico-sociale a României;
  – daca vrem ca natiunea sa mai fiinteze pe acest pamânt, avem obligatia sa spunem un STOP HOTARÂT ORICAREI PRIVATIZARI si ORICARUI ÎMPRUMUT, indiferent cât de greu ne-ar fi, întelegând ca altfel, continuarea actualei directii nu înseamna altceva decât înaintarea spre sinucidere.

  Parti dul Alianta Socialista considera ca este bine ca românii sa înteleaga ca actualele împrumuturi ne sunt acordate cu un singur scop, acela de a ne obliga sa le dam la preturi infime ultimele obiective strategice ale economiei românesti (hidrocentralele, centralele nucleare – unitati extrem de profitabile – etc.).

  Având în vedere cele aratate mai sus, Partidul Alianta Socialista se adreseaza tuturor cetatenilor tarii, pentru ca, împreuna, sa trecem promovarea unei schimbari politice radicale, a unor politici de aparare a interesului national, aparare a fiintei nationale românesti si apararea drepturilor si intereselor tuturor românilor.
  Aceasta schimbare nu poate fi facuta de actualii conducatori, ca si de actuala clasa politica în întregul sau, care se dovedesc a fi tributari clientelei lor politice si a intereselor de tip mafiot, ceea ce înseamna ca orice schimbare nu poate sa înceapa decât cu demiterea actualului Presedinte al României, Traian Basescu si a Guvernului României condus de catre acelasi Presedinte.
  Acesta este motivul pentru care Partidul Alianta Socialista initiaza o actiune cetateneasca de strângere de semnaturi pentru declansarea procedurii de demitere a Presedintelui si a Guvernului României, de abandonare a politicii capitaliste si a STATULUI MINIMAL falimentar si pãgubos si promovarea politicilor de apãrare a interesului national, a fiintei nationale românesti, de construire a STATULUI ETIC SI RESPONSABIL pentru drepturile si interesele tuturor românilor.

  Biroul Executiv al
  Partidului Alianta Socialista

  Bucure sti, 8 mai 2010

 6. iooooooooooo said:

  las-o cu alianta socialista1..in tara asta orice da faliment in afara de hotie!…infiintati partidul hotilor si veti avea succes in orice actiune,…

 7. Muncitotu' said:

  toti uitati sa multumiti tuturor ce l-au votat pe Base, in ideea ca celalalt era comunist si “si-asa nici ala nu facea nimic” . poate nu facea, dar era o sanasa…. Deci : multumim retardatilor care l-au votat pe BASE

 8. offff ... said:

  Dar ce aveţi frate toţi cu Băsescu, vi s-a pus pata pe el ? Băsescu este şarmant, are bani, are amantă, are fetele aranjate pentru tot restul vieţii, are case cu grămada, ce dacă se uită el cu un ochi la făină şi cu altul la slănină, dar este fermecător şi aşa chior cum este. Vă este ciudă că voi nu sunteţi aşa chipeşi ca el ? Deh, natura a fost darnică cu el, i-a dat tot ce a fost mai frumos. Este cel mai prezentabil preşedinte de la Gheorghiu Dej încoace ! Nu mai fiţi invidioşi pe el ! Mai ales când avea şi şuviţă, era aşa de drăgălaş, mai că-ţi venea să-l mănânci de drag …

 9. nikos. pt. Tanti Maria said:

  Este bine daca cumperi o lumanare. Nu trebuie sa aiba fiecare cate o lumanare. ajunge una la amandoi. O dai pe jumatate si le ajunge. Atat merita. Sa se duca amandoi odata, ne pe rand. Au trait destul. Si asa au dus-o greu.

 10. taz said:

  eu sunt unul dintre cei care l-au votat pe basescu. daca sunt unii care considera ca votantii lui besescu sunt nu stiu cum, atunci sunt rugati sa se uite in gradina p.s.d.-ului, unde s-a schimbat si conducerea, imediat dupa alegerile prezidentiale. geoana n-a fost in stare sa vada bine nici in ograda lui ce se intampla. d-aia i se arunca acum in spinare datoriile uriase ale partidului. ati auzit despre cati bani e vorba ? si pe asta voiati sa-l votez ???? si mai e ceva. nu vreau sa fiu acuzat de partinire – nu ma intereseaza politica nici cat negru sub unghie, nu am fost, nu sunt si nu voi fi membru de partid. dar cei care il injura pe basescu stiu la fel de bine ca mine ca el si ai lui baga doar de cativa ani incoace “malaiul” in hambarele lor. dar pana acum cine a fost la putere ? cine facea aranjamentele si cine avea sforile la indemana ? tot basescu ? da-l in moase-sa pe gheata, a ajuns la ciolan si trage tare. dar pe ceilalti nu-i injurati ? pentru “privatizarea” tarii si distrugerea economiei, a industriei, a agriculturii ? p.s.d.-ul ce a facut la conducere atatia ani ? bai baieti, ma faceti sa cred ca aveti nevoie de lecitina… asa ati uitat si cum va era si inainte de ’89 (unora). si uitarea se plateste, tovarasi… sa mancati voi la cartela, ca sa platiti datoriile externe, ca eu nu vreau… nu era logic sa se termine candva banii de ros si sa dam de greu ? ca doar n-o sa dea psd-istii sau pdl-istii sau pnl-istii inapoi banii de i-au strans cu “sudoare” la ciorap ? la ciorapul elvetian… fiti seriosi. ganditi-va mai bine ce sa facem in continuare, decat sa va porcaiti pe forum, ca ala e asa sau a zis asa sau a facut asa… cu cat vom continua asa, cu atat le va fi lor mai usor sa ne ciordeasca si ultimul banut, pastrat pentru luntrea lui Caron… “divide et impera” este un principiu care a functionat si va functiona intotdeauna. mai ales la un popor lipsit de adevarata educatie si imbacsit de ura. cred ca-i injurati degeaba pe cei care l-au votat pe basescu. dupa cum si eu as fi putut foarte bine sa-i injur pe cei care au votat geoana. nu-mi vorbiti de alternativa geoana, ca o alta sansa. nu-mi vorbiti de acest fost candidat la presedentie care vine dintr-un partid ce a recunoscut (stupefiant de sincer) prin gura ACTUALULUI presedinte ca “masina lor de furat voturi a functionat mai bine ca a noastra”… pe ala si pe ai lui votati-i voi ! mie nu-mi trebuie… asa ca, mucles cu insultele ! am votat cum am crezut eu, ca sa nu-mi fure altii votul sau sa voteze in locul meu (fie ei din psd sau din pdl). acum suport si eu ca si voi consecintele, dar macar n-am stat acasa si n-am lasat pe altul sa voteze in locul meu si n-am votat pentru o cizma sau o bere. am votat CONTRA geoana si psd, nu PENTRU basescu si pdl. pentru cei care blamati votantii lui basescu, e nevoie sa si desenez ??

 11. * - NIGERIA , Lagos said:

  Cica , cine poate supravietui acolo ,poate supravietui oriunde.O tara care are petrol incit sa nu munceasca nimenea, se zbate intr-o saracie apocaliptica. Asa vreau sa ajungem si noi.Am sa postez acest mesaj de acum inainte mereu.Nu de alta dar asa ca sa ne obisnuim.

 12. taran said:

  de acord in totalitate cu parerea lui muncitoru

 13. gorjeanu said:

  Bai Taz esti mai prost ca munca de clasa cu ce te-ai ales ca ii ridici osanale, si vreau sa iti aduc aminte cate ministere a falimentat Base cu Berceanu numai doua ministeru transporturilor si cel al industriei unul a terminat CFR si flota celalat toata industria a inchis si disponibilizat tot, de bine de rau pe vremea PSD te tinea in servici un singur lucru le reprosez Psd -istilor privatizarea PETROM, CEZ si Distrigaz adica resursele tarii de unde rezulta ca toata clasa politica este sub orice critica, nu vad decat o rezolvare o mica dictatura militara urmata de anularea ptivatizarilor acvolo unde nu s-au respectat contractele de privatizare si acolo unde mai exista intreprinderile respective cu toate ca s-ar putea urlam degeaba ca lupul la luna deoarece am fost cumparati cu totul, se pare ca vom avea soarta palestinienilor ne-am vandut tara si acum tragem ponoasele ca neam de hoti tradatori si cyrve ce suntem, ne meritam soarta, daca nu facem ce fac grecii putem spune ca a renascut din nou epoca FANARIOTA, DAR CRED CA ESTE NASCUTA DE 20 DE ANI INCOACE ASA CA ORI FACEM RASCOALA ORI O TAIEM IN ALTA PARTE ORI STAM precum capra la TAP. adica la FMI.

 14. gabriela said:

  Imi pare rau pentru doamna dar nu am citit ca ar fi cotizat ceva la stat pentru a primi pensie. Si participatia sotului este pe durata prea mica . De ce toata lumea vrea sa primeasca cate ceva? Eu personal m-am saturat sa platesc taxe pentru a primi diverse persoane ajutor. Sunt prea putini muncitori legali pentru multitudinea de pensionari si asistati social. Prea multi pensionari medical fara sa aiba vreo boala. Ar trebui sa incepem sa avem constiinta. Problema este ca nu putem avea pretentia de la legiuitori sa fie corecti atata timp cat poate fiecare in felul nostru facem ceva care nu este legal sau corect. Astfel cei care au nevoie cu adevarat nu pot fi ajutati corespunzator pentru ca au altii grija sa profite de situatie (incepand de la cei care incaseaza ajutoare fara sa aiba nevoie pana la cei care trebuie sa gestioneze dar se infrupta si ei din ajutoare fara sa-si faca treaba cum trebuie). Sper din toata inima sa fie cineva capabil pana la urma sa faca ordine in toate lucrurile incorecte din aceasta tara. Macar sa inceapa cu pasi mici acest lucru. Vuieste presa in ultimul timp de faptul ca se vor cerceta corectitudinea concediilor medicale. Ce este rau in acest lucru? Daca esti cu adevarat bolnav, ar trbui sa fii acasa si sa nu te deranjeze ca esti cercetat. In Austria se intampla acest lucru, iar romanilor care lucreaza acolo nu li se pare ceva deosebit. S-au adaptat pur si simplu. De asemenea sunt cercetati si cei care primesc ajutor de somaj. Trebuie sa fie permanent acasa pentru ca sunt cautati. Daca pleaca din localitate sau din tara trebuie sa anunte si, in perioada aceea, de cateva zile numai, nu sunt platiti. De ce la noi nu se poate face asa ceva? Raspunsul la ora actuala este, ca nu suntem corecti si nu avem raspundere civica. Vrem de toate dar sa nu dam nimic in schimb. Schimbarile de gandire nu cred ca trebuie sa se faca de la cei care ne conduc. Cred ca trebuie sa ne schimbam mai intai noi iar dupa aceea sa le cerem celor care ne conduc corectitudine maxima.

 15. arknts7 said:

  pt gabriela,,, cum sa se schimbe oamenii de rand, pt k ei imita comportamentul liderilor.Daca asa zisii lideri ar avea constiinta, si oamenii de rand ar avea.Nimeni nu vrea sa o ajute pe tanti Maria? nici tovarasu rotar? ca doar a lucrat la colectiv

 16. veniti cu totii said:

  si strigati tare: sa plece base la inchisoare!!!ole,ole basescule venim sa-ti dam foc marinaree!asa ca fugi din tara cat timp mai e!

 17. adela said:

  pai trebue sa tae pensiile la oameni pentru ca nu au de unde sa puna banii inapoi la F.M.I pentru ca cei de la conducere au furat totul si acum nu au de unde sai dea inapoi cum credeti ca si-au facut parlamentarii vile si concedii in strainatate sa le fie rusine au ajuns rominii sa moara de foame

 18. muncitoru' said:

  stimata gabriela: daca sunt prea multi pensionari medicali sanatosi aici e de vna medicul. dar daca tu imi spui ca e corect sa ia ca masuri anticriza in 2 ani TAI TAI TAI TAI TAI de la toti, si noi furam in acelasi ritm ca si pana acum….. Unde crezi matale ca s-au dus banii imprumutati de la FMI in cateva luni? Deschide ochii intai si comenteaza apoi. Acum vor sa taie si 85 % la indemnizatia pt cresterea copilului. Sotia mea munceste de peste 10 ani cu un sal destul de bun, nu este bugetara si va fi remunerata ca o femeie cu minimul pe economie. zici ca e corect, nu? Pai stai tata ca dau si eu statul in judecata ca-mi ia diferit si-mi da la fel ca ceilalti. corect nu?
  deci multumim retardatilor care au votat cu base

 19. Dan Rotariu said:

  arknts7, mai ieri spuneai ca jignirea dovedeste lipsa argumentelor. Ai vrut sa demonstrezi ce?! Si tu esti peluzar?

 20. IQ said:

  DE 20 DE ANI AVEM NUMAI PENSIONARI ,, PE CAZ DE BOALA INCHIPUITI ,, SI ALTI SANATOSI TUN ,, PENSIONATI ANTICIPAT ,, SI LA MUNCA CINE TATA……………. ……………….. …….

 21. mda said:

  mamaie sa puna mina sa vinda pamintul ala arabil, sa nu il mai lase nemuncit.
  sau sa il dea la copii/nepoti, sa il munceasca si in schimb sa o intretina.
  solutii sint, dar nu, noi asteptam pensie.

 22. cmc said:

  cunosc un pensionar fost securist care are o pensie de aproximativ 2000 ron.ma intreb si eu ca prostul,oare de ce nu ia statul mai mult de la astia si mai putin sau deloc de la cei cu pensii foarte mici………

 23. gabriela said:

  pt muncitoru’. Nu am spus nimic din ceea ce ai scris. Lucrez de 20 de ani (de la 18), nu am beneficiat nici de 2 ani pentru cresterea copilului, nici de atatia bani pana la 2ani. Si am cotizat la stat 2 ani pana am nascut. Nu am murit de foame si nici copilul meu, l-am crescut cu ce am castigat (nu am avut nici eu nici sotul meu salariu f. mare). Ceea ce am scris este ca m-am saturat sa platesc taxe pentru ca altii sa nu munceasca. Nu trebuie toata lumea sa traiasca la oras. Cand nu mai poti sa suporti cheltuielile cu traiul la oras este cazul sa te muti la tara. De ce trebuie sa platim subventii pentru incalzire la aproape toata lumea? Cine a verificat vreodata corectitudinea formularelor pe baza carora se platesc acestea? De ce trebuie sa platim atatia bani celor care fac multi copii? Cine i-a pus sa-i faca daca nu au cu ce sa ii creasca? De ce trebuie sa platim ajutoare la fam. de romi care nu platesc taxe, au copii multi, case ca niste palate si masini ultimul racnet? Pe deasupra le mai platim si gazele si lumina prin pretul acestora. Daca ei se conecteaza ilegal cine credeti ca suporta pierderile? Firmele respective? In nici un caz. Noi prin pretul pe care il platim pe kWatt si pe mcub de gaz. Cine credeti ca suporta pensille medicale care nu sunt pe bune? Tot noi, prin taxe nationale si locale. De sanatate ce sa mai spunem? Eu nu am platit nimic la nastere. Femeile care nasc copii acum sunt obligate sa cotizeze o gramada de bani la doctori ca mita si alta gramada prin medicamentele si vaccinurile pe care nu le gasesc in spitale. (ar trebui sa imi para rau de doctori?) Lucrurile acestea se stiu dar nu se ia nici o masura. Apropo, banii pt copii se dau din banii pentru sanatate nu se opresc separat. Despre profesori ce sa mai spunem? Copilul meu are 20 de ani si a trecut prin scoala ca pestele prin apa. 0 cultura generala. Si, in generala era un copil bun la invatatura si inteligent. Ar trebui sa-mi para rau de profesorii care nu o invatau la scoala pentru a se duce la meditatii?. Ceea ce spun este pur si simplu de bun simt. Si mai sunt multe altele. As dori sa ne putem schimba fiecare din noi, sa fim corecti si sa nu mai avem atatea pretentii. Deabia atunci putem cere onestitate maxima de la ceilalti. Cum credeti ca guvernantii vor face ceva pentru salariul minim daca ei au posibilitatea sa-si de-a 20 de salarii minime. Daca nu ar putea sa aiba decit maxim 10 sa vedeti ce repede ar creste PIB-ul si salariul minim pe economie. Mai trebuie sa-i mentionez pe judecatorii care isi judeca singuri litigiile? Sper sa fie cineva destul de capabil sa taie tot ce este putred, nemeritat si sa o ia da la capat cu baze sanatoase. (Nu ma refer aici la pensionarii legali care si-au platit contributiile corect de-a lungul timpului). De acestea nu cred ca ar trebui sa se atinga nimeni. Ma refer aici la vechea metodologie de calcul. Nu aceasta in care cotizezi cateva luni pe salariu mare(maxim un an) si dupa aceea iesi la pensie cu o pensie nemeritata.

 24. BISERICA ORTODOXA ROMANA said:

  NOI , POPII AM HOTARAT SA LANSAM PROGRAMUL >>PRIMA GROAPA>>VA ASTEPTAM CU DRAG SA VA PUNEM TARANA IN GURA PE VECI. PRIMII CARE VOR AVEA PRIORITATE VOR FI CEI DE INALTIMEA LUI >BOC> A.M. I. N.

 25. PT. 26 de la TEPES VODA said:

  ba neica unde se fac programarile

 26. crys said:

  daca miine ar fi din nou ALEGERIIIII ar avea BANI DE PROPAGANDA ELECTORALA . BANUIESC CA DA?

 27. o voce pt.nr.10 said:

  să crezi matale că a contat votul în Romania .Nu v-ați culctat cu Gioană presedinte si v-ați sculat cu Băse.Nu l-au ales votanții l-a numit FMI-ul că inprumutase tara deja.Atentie la IMN DESTEAPTĂ-TE ROMÂNE !

 28. taz pentru voce said:

  pai, asta incercam sa spun si eu. de asta am facut referire la ceea ce a declarat ponta dupa alegeri… da’ pur si simplu nu inteleg de ce crede toata lumea ca numai basescu e vinovat de ce se intampla in tara asta. si nu-i ridic osanale. nu am facut-o niciodata. nu am nici o simpatie politica. ok, hai sa-l dam jos – pe cine punem in loc ? altul mai flamand ?? sau aveti vreun candidat-surpriza si nu spuneti ? “votantii lu’ basescu sunt asa, votantii lu’ basescu sunt asa”. asta era ceea ce m-a determinat sa scriu aici ceea ce n-ar fi trebuit la acest articol. da’ sunt unii care nu stiu altceva decat sa dea cu gura, sa injure si sa jigneasca. mai sus nu am facut altceva decat sa le spun ca am votat cu basescu (numai in turul 2) si sa explic pentru care motiv… romanul, fie si numai pentru iluzia dreptului de a vota, a avut mereu de ales intre unul rau si altul mai rau… n-am avut candidati care sa spuna: “uite, eu asta sunt si asta vreau sa fac, nu ma intereseaza ce fac ceilalti, nu ma intereseaza denigrarea lor, eu prezint doar programul meu de guvernare si nu nereusitele altora”… de asta am votat cu basescu. nu pentru ca mi-e simpatic (asa cum era moda “petre roman” candva). trebuie sa fim constienti ca s-a ajuns de mult la fundul sacului si ca imprumuturile contractate ne-au asigurat – la toti, ca lucram la privat sau la buget – salariile. plus pensiile si celelalte. toti care au fost la conducere au fost si sunt niste jegosi, au intrat cu totul in borcanul cu miere, pana au spart borcanul. si cineva trebuie sa plateasca pentru asta – adica noi. de asta ziceam ca ar trebui sa fim noi mai uniti, ca nu le-ar mai merge asa de usor… da’ deh, daca numai atata ne duce IQ-ul (pe unii, evident) sa ne injuram pe forum… ce pretentie sa avem de la asa-zisii politicieni, care-s ca porumbeii: cand sunt jos, iti mananca din palma – cand au ajuns sus, ti se balega in cap…

 29. pt boc & base said:

  Draga boc,
  O sa-ti faca mintea “poc”,
  Romanii o sa-ti de-a-n bot
  Tie si lui “tatal tau”
  Marinarul “Rade Tot”.
  Ne-ati dus tara-n saracie
  Numai voi s-o duceti bine.
  Va veni si randul vostru,
  Cand veti cersi votul nostru.
  Atunci o s-o luati la bot,
  Si o sa ne doara-n cot!
  Hai romani sa ne unim,
  Doar din asta nu murim!
  Sa-i gonim pe guvernanti
  Ca ne-au luat ultimul sfant!

  ROMANI TREZITI-VA!
  DICTATO RUL BASESCU TREBUIE SA PLECE!
  NU TREBUIE SA MAI FIE IN FRUNTEA TARII!
  ESTE GENOCID CE FACE ACEST MAGAR CU ROMANII SI CU ROMANIA!

 30. pt. coana gabriela said:

  Să ştii că nu toate argumentele tele sunt corecte. Îmi pare rău că nu este locul să-ţi spun punctual, care argumente sunt corecte şi care nu …

 31. John said:

  Exista o singura solutie pt toate … rarboi!!!
  Hai sa facem un razboi civil sa iesim in strada ca MINERII…

Alte stiri

2 octombrie 2017

Handbal (f): Româncele s-au distrat cu Portugalia

Selecționata feminină de handbal a României a învins categoric formația Portugaliei, cu scorul de 32-16 (16-5), aseară, într-o partidă disputată la Luso, în Grupa a 4-a a preliminariilor Campionatului European din 2018 (EURO 2018), informează ...

Sumarul ediției de marţi, 11 mai 2010

Actualitate

» Pensionarea anticipată, interzisă
» CN „Carol I“ – 184 de ani de la înfiinţare
» Zilele Facultăţii de Fizică au debutat la Craiova
» „Plecăm din ţară!“, mesajul studenţilor către guvernanţi
» Penescu şi Făcăleaţă, arestaţi a doua oară
» IML: Decesul lui Pavel Rentea a fost provocat de agresiunea suferită
» Craiova: 18 ani de închisoare pentru ucigaşul lui Caiac
» Zeci de mii de asistaţi în Dolj
» Craiova: Licitaţie publică pentru demolări
» Dolj: Bursa ofertelor şcolare pentru elevii de clasa a VIII-a
» Craiova: Poliţistul Pîrvu, dat afară pentru şpagă
» Sesiunea „Zilele Tehnicii Studenţeşti“, la Craiova
» Craiova: Canalizarea, amânată două luni
» Craiova: Poliţiştii penali, „traşi pe dreapta“ la garajul poliţiei
» Aeroportul Craiova, finalizat în proporţie de 60%

Local

» Scurte ştiri
» Şlep încărcat cu porumb, scufundat în Dunăre
» I-au furat banii împrumutaţi de la bancă
» Cea mai mică pensie din România va fi de 85 de bani
» Înşelătoria de la tarabe
» Amendă de 100.000 de lei pentru ţigări netimbrate
» Un poliţist în arest, altul eliberat
» Şomer, proprietar de microfermă la oraş

Dolj

» Elevii doljeni au urmat cursuri de administraţie locală şi centrală

Gorj

» Fost administrator de asociaţie, condamnat la închisoare

Sport

» Ştiinţa, pe marginea prăpastiei
» Craiovenii o vor pe Dinamo în Divizia B
» Pandurii speră să obţină licenţierea
» Chivu, aproape campion
» Chelsea a luat titlul
» Cociş, la Al-Nasr
» Iordăchioiu, prima la Istanbul
» Berbecaru nu şi-a pierdut speranţa
» Profesorii de sport şi-au prezentat ideile
» Alina Dumitru s-a impus la Tunis
» Maike Cioacă: Turcul a influenţat decizia arbitrilor

Bani & Afaceri

» Scurte ştiri
» Proiecte de mediu de peste 166 de milioane de euro în Oltenia
» Terenurile pentru tineri, concesionate
» Executorii BIR scot la vânzare ipotecile
» Primăria Târgu Cărbuneşti a pierdut procesul cu CJ Gorj
» Constructorii câştigă o luptă cu Fiscul în războiul TVA

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Un deliciu sănătos
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei

Opinii

» Sfârşitul istoriei între Apocalipsă şi Noul Eden

Top