5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞcolile în construcţie, controlate de prefect

Şcolile în construcţie, controlate de prefect

Prefectul de Mehedinţi vrea să declanşeze controale la şcolile din judeţ aflate în construcţie, nemulţumit de felul în care s-au cheltuit banii. În satul Jirov, în septembrie 2008 s-a început construirea unei noi şcoli. S-au alocat 500.000 de lei, iar lucrările aveau termen de finalizare luna septembrie 2009, înainte de începerea anului şcolar. Clădirea nu a fost finalizată, până în prezent s-a turnat fundaţia şi câţiva stâlpi de susţinere. Pentru că proiectul iniţial are erori de proiecţie, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi au iniţiat un plan de remodulare. Pentru finalizarea lucrărilor, ar mai fi nevoie de aproximativ 1.250.000 de lei.
Elevii învaţă şi acum în şcoala veche de peste 100 de ani, cu mobilier din primul război mondial, iar tavanul şi acoperişul sunt degradate din cauza ploilor.
„E una dintre şcolile unde s-au pierdut bani. Corpul de control al prefecturii va demara controale. Nu e posibil să cheltuieşti 500.000 de lei pentru o şcoală mai mică decât cea construită în urmă cu 100 de ani“, a spus prefectul Ion Mîţu.
Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, va declanşa o anchetă pentru a stabili modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi pentru construcţia şcolilor din judeţ.
„Vreau o evidenţă cu lucrările începute şi rămase neterminate. Sunt localităţi cu 1.000 de locuitori, unde s-au făcut şi două şcoli, nu sunt copii şi probabil că se vor închide. Avem localităţi unde nu s-au terminat lucrările, dar avem nevoie de spaţii“, a declarat prefectul Ion Mîţu.
La Şcoala Generală cu clasele I-VIII din satul Jirov învaţă 200 de copii, jumătate dintre ei fiind şi din alte sate, care zilnic fac naveta pe jos. În aceeaşi situaţie se află şi grădiniţa din comuna Corcova, unde prefectul va deschide şi aici o anchetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII