17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPărinţii ucigaşi, 30 de ani de închisoare

Părinţii ucigaşi, 30 de ani de închisoare

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova i-au condamnat la 30 de ani de închisoare pe cei doi soţi din comuna Sprâncenata, judeţul Olt, care şi-au ucis copiii nou-născuţi şi le-au aruncat cadavrele. Procurorii spun că aceasta este cea mai mare pedeapsă dată în ultimii ani pentru o asemenea faptă. 

30 de ani de închisoare. Atât au primit soţii Sabin şi Maria Diaconu, din comuna Sprâncenata, judeţul Olt, care în octombrie 2006 şi februarie 2008 şi-au ucis copiii nou-născuţi şi apoi le-au aruncat cadavrele pe câmp.
Ancheta în acest dosar s-a finalizat abia zilele trecute. Cazul celor doi soţi, cercetaţi pentru pruncucidere, s-a judecat mai întâi la Slatina. Magistraţii de la Tribunalul Olt i-au condamnat pe soţii Diaconu la 17 ani de închisoare. Numulţumiţi de pedeapsa dată, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au făcut apel la Curtea de Apel Craiova. Ei au cerut o pedeapsă mai aspră pentru cei doi părinţi care şi-au omorât cu sânge rece proprii copii. Cazul s-a judecat din nou, iar magistraţii de la Curtea de Apel Craiova i-au condamnat pe cei doi la 30 de ani de închisoare. „Este cea mai mare pedeapsă pronunţată în ultimii ani într-un caz anchetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Faptele celor doi soţi sunt extrem de grave. Ambii sunt la fel de vinovaţi pentru ce au făcut. Bărbatul este deja în arest la Penitenciarul din Craiova, urmează să fie arestată şi femeia. Ea a fost lăsată în libertate pentru că era însărcinată atunci când l-am arestat pe el“, a explicat procurorul care a anchetat cazul, Eugen Iacobescu.

Primul copil, îngropat într-un canal

În luna octombrie 2006, soţii Diaconu şi-au ucis primul copil, un băieţel. După ce l-a născut, femeia l-a lăsat câteva zile în frig crezând că acesta va îngheţa şi va muri. Micuţul a rezistat temperaturilor scăzute şi a scăpat cu viaţă. Când au văzut că bebeluşul trăieşte, cei doi soţi l-au ucis în bătaie şi i-au îngropat cadavrul într-un canal de aducţiune, de la marginea localităţii. Nimeni nu a ştiut de fapta celor doi, în afară de fata cea mare a lor, care nu a avut curaj să spună nimănui cele întâmplate.
La sfârşitul lunii ianuarie 2008, Maria Diaconu a adus pe lume un alt copil, de data aceasta o fetiţă. A ucis-o la scurt timp după naştere, iar a doua zi de dimineaţă, femeia a învelit copilul într-o pătură, apoi i l-a dat soţului său, care l-a aruncat pe câmp.
Fapta s-a petrecut în noaptea de 31 ianuarie spre 1 februarie. Pe acesta din urmă nu l-au mai îngropat întrucât au crezut că, fiind iarnă, îl vor mânca animalele, au stabilit anchetatorii.

Un cioban a găsit cadavrul

Totul a ieşit la iveală după o lună de la uciderea celui de-al doilea copil. Pe 4 aprilie 2008, un cioban din localitate, care se afla cu oile la păscut, a descoperit cadavrul nou-născutului pe câmp şi a sunat la 112. Anchetatorii i-au identificat imediat pe părinţii bebeluşului, care şi-au şi recunoscut fapta. „Dimineaţa am pus măgarul la droagă, am băgat copilul într-o pungă sau un sac alb sau albastru, am luat şi două pulovere şi m-am dus pe câmp şi l-am aruncat într-un canal. Afară era zăpadă şi m-am gândit că nu o să îl găsească nimeni şi o să îl mănânce animalele“, a povestit atunci Sabin Diaconu. „Ştiu că nu am făcut bine, dar sunt vinovat. Nu l-am născut eu, nu l-am omorât eu. Nici pe primul copil, nici pe cel de-al doilea copil. Eu doar m-am dus şi i-am aruncat“, susţinea bărbatul. Soţia sa a spus că şi-a omorât copiii pentru că nu avea cu ce să-i crească.
Cei doi soţi au cinci copii. După ce va fi arestată şi femeia, aceştia vor fi daţi în plasament la rude sau vor rămâne în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, au precizat anchetatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII