24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCurtea bate Tribunalul

Curtea bate Tribunalul

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dat o nouă palmă colegilor de la Tribunalul Dolj, arestându-l pe Ion Roşianu într-un dosar de fraudă cu carduri clonate, în care instanţa de pe Brestei îi impusese învinuitului doar obligarea de a nu părăsi localitatea.

La Curtea de Apel Craiova s-au judecat ieri atât recursul lui Florin Ionuţ Ghiţă împotriva mandatului de arestare emis pe numele său de Tribunalul Dolj, cât şi recursul înaintat de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT, nemulţumiţi că tribunalul i-a impus lui Ion Roşianu, celălalt învinuit din acelaşi dosar, doar obligaţia de a nu părăsi localitatea.
Reamintim că Roşianu şi Ghiţă au fost reţinuţi pe 19 aprilie, fiind găsite asupra lor 50 de carduri contrafăcute şi un stick cu mai multe conturi bancare şi coduri PIN. Pe 20 aprilie, Tribunalul Dolj a emis mandat de arestare pentru 29 de zile doar pentru Ghiţă, după ce îl urmăriseră vreme de câteva ore, timp în care ar fi retras bani de la vreo 13 bancomate din centrul Craiovei.

Ghiţă s-a „îngropat“ singur

Florin Ionuţ Ghiţă n-a avut nici o şansă în faţa judecătorilor. După ce a susţinut că-şi menţine declaraţia dată în faţa Tribunalului Dolj, potrivit căreia a găsit cardurile clonate într-un boschet din Parcul „Nicolae Romanescu“, cei doi avocaţi ai săi au făcut tot posibilul să-i convingă pe judecători că tânărul nu prezintă pericol social şi că nu există nici un fel de indiciu care să-l incrimineze. Procurorul DIICOT a susţinut însă că tânărul a fost filmat la mai multe bancomate, retrăgând bani de pe cardurile clonate găsite asupra lui, iar sumele retrase le-a înmânat unei femei a cărei identitate nu este deocamdată cunoscută. „N-am scos nici un ban! Ce, aţi verificat dumneavoastră?“, a izbucnit neîntrebat arestatul, pe un ton ameninţător la adresa procurorului, enervându-i pe judecători şi pecetluindu-şi astfel soarta, în ciuda pledoariilor avocaţilor, care făcuseră tot posibilul să minimalizeze înregistrările efectuate de specialiştii Serviciului Român de Informaţii.
Roşianu şi-a menţinut şi el declaraţia dată la tribunal, potrivit căreia nu are nici un amestec cu activitatea infracţională de care este acuzat Ghiţă. Avocaţii lui au cerut respingerea recursului formulat de DIICOT, pe motiv că procurorii nu au nici o probă care să-l lege pe Roşianu de Ghiţă şi că stickul cu date bancare pe care Roşianu l-ar fi strecurat lui Ghiţă când i-a văzut pe poliţişti ar fi doar o gogoriţă a anchetatorilor, deoarece o persoană care are un obiect compromiţător încearcă să-l arunce, nu să-l paseze altuia. Mai mult, unul dintre avocaţi a susţinut că, de fapt, banii pe care i-ar fi scos de la bancomate ar fi ajuns la femeia neidentificată, nu la Roşianu. Cu privire la depunerea de circa 6.000 de lei pe care clientul lor ar fi făcut-o în aceeaşi zi la BRD, avocaţii au susţinut că nu are nici o legătură cu retragerile de la bancomate, ci reprezintă o plată pentru achiziţionarea unui autoturism.

Roşianu, în spatele gratiilor

După pledoariile avocaţilor, Ion Roşianu a plecat de la Curtea de Apel Craiova cu o mină încrezătoare în şansele sale de a fi cercetat în stare de libertate. Venise să-l întâmpine pe holul instanţei şi amicul său, Sorin Joavină, vărul lui Adrian Mititelu. Orice urmă de optimism i-a fost însă spulberată în nici o jumătate de oră.
Deliberând numai câteva minute, completul format din magistraţii Tamara Carmen Bunoiu, Constantin Mereanu şi Gheorghe Vintilă a decis să respingă recursul lui Ghiţă, dar şi, spre surprinderea multora, să admită recursul DIICOT, dispunând arestarea preventivă pentru 25 de zile a lui Ion Roşianu. Câteva minute mai târziu, mandatul de arestare pe numele lui Ion Roşianu era deja transmis la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. După încă o oră, poliţiştii îl conduceau pe Roşianu în celula care i-a fost atribuită la subsolul poliţiei doljene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII