8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilierul local Marin Gubandru, cercetat pentru delapidare

Consilierul local Marin Gubandru, cercetat pentru delapidare

Consilierul local din Slatina, Marin Gubandru, împreună cu alte zece persoane, printre care şi angajaţi ai săi, au fost reţinuţi luni seară de poliţişti pentru delapidare. Patru dintre aceştia au fost arestaţi preventiv, iar ceilalţi sunt cercetaţi în libertate şi au interdicţia de a părăsi ţara.

11 persoane, printre care şi Marin Gubandru, care deţine o topitorie de aluminiu în Slatina, sunt cercetate de poliţie pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Aceştia sunt suspectaţi că au făcut trafic cu lingouri de aluminiu, folosite în procesul de producţie al platformei siderurgice, folosind avize false de însoţire şi de cântărire a mărfii. Persoanele în cauză, care ar fi adus statului un prejudiciu de 250.000 de lei, sunt: Leonida Cornel C., de 57 de ani, Ovidiu C., de 26 de ani, ambii administratori la o societate comercială de transport din Slatina, Iulian F., de 34 de ani, delegat la aceeaşi firmă, Marin Gubandru, de 53 de ani, administrator la altă societate comercială din Slatina, Marius L., de 38 de ani, conducător auto al societăţii, Daniel Cristian B., de 34 de ani, delegat al celei de-a doua firme, toţi din Slatina, fără antecedente penale, şi Constantin Iulian C., de 39 de ani, gestionar, Cătălin S., gestionar-şef, Victoria C., de 43 de ani, gestionar cântaragiu, Cristian Filip M., de 39 de ani, gestionar, Marian V., de 31 de ani, inginer pe platforma siderurgică, fără antecedente penale, din Galaţi.

Poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor

Luni, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, mascaţii şi jandarmi de la Slatina au descins la locuinţele celor 11 persoane, pe numele cărora Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a emis mandate de aducere. În urma audierilor care au durat o noapte întreagă, patru dintre suspecţi au fost arestaţi. „În urma audierilor s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2009 – martie 2010, suspecţii au traficat şi obţinut plusuri în gestiune ca urmare a achiziţiilor de lingouri de aluminiu folosite în procesul de producţie al platformei siderurgice, falsificând avizele de însoţire şi cântărire a mărfurilor. În activităţile infracţionale desfăşurate s-a creat un prejudiciu de peste 250.000 de lei, care nu a fost recuperat“, a explicat Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi.
Cei în cauză au fost reţinuţi luni seară şi prezentaţi Judecătoriei Galaţi. Instanţa a emis pe numele a patru dintre aceştia – Constantin G., Cătălin S., Filip M. şi Marian V. – mandate de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. De asemenea, pentru Victoria C., judecătorul a dispus interdicţia de a părăsi localitatea, iar pentru ceilalţi suspecţi din Slatina a fost dispusă măsura interdicţiei de a părăsi ţara în perioada anchetei.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII