17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani europeni pe apa sâmbetei

Bani europeni pe apa sâmbetei

Zeci de apometre de apă rece, instalate de SC Hidroconstrucţia SA cu bani europeni prin proiectul ISPA, în cartierul craiovean Brestei, nu mai sunt funcţionabile înainte de a se face recepţia lucrării de către Compania de Apă Oltenia. Acestea zac în mâl şi apă din luna noiembrie a anului trecut, căminele în care se află fiind inundate ca şi străzile pe care se află.

Multe dintre contoarele de apă rece montate de SC Hidroconstrucţia SA, din banii europeni, pe străzile inundate din Brestei, sunt compromise din start.
Nici nu au fost predate către beneficiar, Compania de Apă Oltenia (CAO), nici măcar nu sunt în stare de funcţionare şi trebuie schimbate. Adică trebuie montate alte apometre pe cheltuiala constructorului, fiindcă furnizorul de apă al oraşului le vrea în bună stare la încheierea lucrărilor. Au fost puse încă de anul trecut pe străzi precum Fermierului, Aleea IV Brestei, Aleea II Bâlteni, la poarta fiecărui abonat branşat la reţeaua stradală de apă potabilă. Cum străzile cu pricina sunt inundate de luni bune, căminele în care sunt fixate aparatele de măsurat sunt pline ochi şi ele cu apă. Acum, angajaţii de la Hidroconstrucţia s-au văzut obligaţi să remedieze pagubele pe care iniţial nu le-au prevăzut. „Sunt probleme cu aceste cămine. Acolo unde străzile sunt sub apă, sunt inundate şi căminele. Noi trebuie să tragem apa din interior, să curăţăm mâlul ca să vedem dacă apometrele mai sunt în bună stare. Până acum este afectat vreo 5% din tot ce am instalat. Ele au fost proiectate să reziste la umiditate, dar în situaţia dată, când din noiembrie stau sub apă, nu mai garantăm. Nu avem decât să le schimbăm. La sfârşitul acestei luni începe recepţia lucrării“, a declarat Ciprian Bindileu, manager proiect ISPA pe componenta de apă.

Fără apă, fără mâl

Beneficiarul lucrărilor, Compania de Apă Oltenia, îl avertizează pe constructor: fără apă, fără mâl. În caz contrar, recepţia lucrărilor va fi amânată până când contoarele distruse vor fi înlocuite cu altele. Uşor de zis, greu de făcut atâta timp cât apa este de câteva zeci de centimetri deasupra căminului în care este montat aparatul. „Şi noi am fost în zonă să vedem ce să întâmplă. Pentru că, dacă în acest moment nu sunt ale noastre, în viitor, posibil că şi noi ca administrator ne vom lovi de aceleaşi deficienţe. Multe dintre aceste încăperi din plastic s-au înclinat, s-au deplasat, ele trebuie aduse la un anumit nivel. După recepţie vor fi sigilate în aşa fel încât să nu se umble în interior şi sperăm să nu mai pătrundă apa. Până la recepţie, costurile le suportă constructorul. Un astfel de aparat costă 386,16 lei fără TVA“, a spus directorul CAO, Doru Buruiană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII