10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnşelăciune cu locuri de muncă

Înşelăciune cu locuri de muncă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus săptămâna trecută trimiterea în judecată în stare de arest, pentru înşelăciune şi fals, a doljenilor Alexandru Crîngu, de 31 de ani, şi Marian Tufiş, de 34 de ani, ambii din comuna Brădeşti, sat Răcarii de Jos.
Cei doi indivizi, care se prezentau drept Dănuţ Tomescu şi Marian Boltaşu, au dat mai multe anunţuri la mica publicitate, susţinând că sunt reprezentanţii firmei Jobrom din Craiova şi oferă locuri de muncă în Spania. Mai mulţi şomeri au fost atraşi de anunţ. S-au întâlnit cu cei doi şi chiar au semnat nişte „contracte de mediere“. Au plătit totodată câte 110 euro, chipurile, pentru „transport“, bani pentru care li se dădeau facturi şi chitanţe. Când să plece în Spania, victimele au descoperit că fuseseră înşelate, iar pe cei doi ia-i de unde nu-s! Cât despre documentele semnate, acestea nu aveau nici o valoare, fiind, de fapt, falsuri ce purtau o ştampilă contrafăcută.
Majoritatea celor înşelaţi sunt şomeri, au vârste de aproximativ 25 de ani şi îşi puseseră toate speranţele în această ofertă de muncă în Spania. Cei mai mulţi sunt din localităţile doljene Daneţi, Leu, Filiaşi. Există însă şi un grup de şase prieteni din comuna gorjeană Dănciuleşti care se deciseseră să plece împreună, atraşi de oferta mult prea tentantă. Aproape toate victimele se împrumutaseră de bani pentru a achita „transportul“, îşi făcuseră bagajele şi aşteptau telefonul de la „firmă“ ca să li se confirme plecarea.
Învinuiţii nu au recunoscut nimic, cu toate că la percheziţiile domiciliare li s-au găsit contracte, facturi şi chitanţe false, dar şi ştampile contrafăcute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII