14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Zdrobiţi de zid

Un jandarm din judeţul Olt a murit, iar un coleg al său din Argeş a ajuns la spital, după ce s-au izbit cu autoturismul de un gard din beton. Accidentul a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 20.00, pe raza comunei Găneasa.

Tragedie sâmbătă seară pe DN 64, în satul Dranovăţu din comuna Găneasa. Un tânăr şi-a pierdut viaţa, iar altul a ajuns rănit la spital, în urma unui grav accident de circulaţie. Cei doi bărbaţi, ambii jandarmi – unul în judeţul Olt, iar celălalt în Argeş – se deplasau cu un autoturism Audi către Drăgăşani. Maşina era condusă de jandarmul din Argeş, Sorin Nistor, de 33 de ani. Colegul său, Ionel Monete, de 37 de ani, se afla pe locul din dreapta faţă.
Poliţiştii au stabilit că şoferul a pierdut controlul direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a lovit un gard din beton. Impactul a fost extrem de violent. În urma acestuia, autoturismul s-a făcut praf. Conducătorul auto a scăpat cu câteva răni şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Colegul său n-a avut însă noroc. El a fost rănit grav, rămânând încarcerat, şi a intrat în stop cardiorespirator. Echipajul de la Descarcerare l-a scos dintre fiare, iar medicii de la Ambulanţă şi paramedicii de la SMURD s-au chinuit mai bine de oră să-l readucă la viaţă.
„Când am ajuns la faţa locului, victima nu mai avea puls. Am efectuat manevrele de resuscitare, dar fără nici un rezultat“, a spus doctoriţa de pe ambulanţă.

„Am auzit scârţâituri de roţi“

Martorii spun că autoturismul Audi circula cu viteză. „Am auzit scârţâituri de roţi. Am văzut maşina cum a ieşit de pe asfalt şi a intrat în gard. În acel moment, nu mai trecea nici o maşină. Am sunat la 112. Şoferul a coborât singur din autoturism şi a fost dus la spital“, a povestit Eugen Iordache, din Slatina, martor la accident.
Poliţiştii nu au putut stabili dacă jandarmul de la volan consumase alcool. Din cauza rănilor suferite, acesta nu a putut fi testat cu aparatul etilotest.

A lăsat în urmă un copil de şase ani

Poliţiştii nu au precizat deocamdată din ce cauză şoferul a pierdut controlul autoturismului. „Din primele cercetări s-a stabilit că un conducător auto, care se deplasa din direcţia Găneasa către Drăgăşani, a pierdut controlul volanului şi s-a lovit violent de un gard din beton. În urma impactului, a decedat pasagerul, iar conducătorul auto a fost rănit“, a declarat comisarul Ilie Roşu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Olt. Poliţiştii îl cercetează pe conducătorul auto pentru ucidere din culpă.
Cei doi jandarmi se aflau în timpul liber când s-a produs accidentul. Ionel Monete era căsătorit şi avea un copil de şase ani. Bărbatul era angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt, la subunitatea din Balş, din 2002. În 2007, el a fost făcut subofiţer. Colegii spun că Monete era un jandarm model.
„Ionel era un coleg foarte bun. Ne pare rău de ce s-a întâmplat. Suntem alături de familie“, a spus căpitanul Iulian Mihai, din cadrul IJJ Olt. Sorin Nistor a lucrat tot în cadrul IJJ Olt, până anul trecut, când a fost mutat, la cerere, la IJJ Argeş. Jandarmii olteni vor ajuta familia celui decedat cu o sumă de bani, iar la înmormântare vor organiza un ceremonial militar.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII