8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjExplozie mortală la o conductă petrolieră

Explozie mortală la o conductă petrolieră

Două persoane şi-au pierdut viaţa şi una a ajuns la spital cu arsuri de gradele II şi III în urma unei explozii care s-a produs ieri după-amiază la o conductă petrolieră din localitatea gorjeană Peşteana Jiu, comuna Bâlteni.

În urma accidentului de muncă, doi muncitori şi-au pierdut viaţa, iar un inginer, care a încercat să îl salveze pe unul dintre colegii săi, a ajuns la spital cu arsuri de gradele II şi III pe faţă şi pe mâini. Cei doi muncitori sudau o conductă, iar la un moment dat s-a produs explozia în urma căreia angajaţii au murit pe loc. Unul dintre ei a fost aruncat de suflul exploziei la câţiva metri, celălalt rămânând prins în groapa unde era amplasată conducta. Pompierii gorjeni au trimis la faţa locului două autospeciale pentru stingerea focului. Din păcate, medicii de pe ambulanţa trimisă la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi bărbaţi, trupurile acestora fiind carbonizate.

Şi-a riscat viaţa pentru un coleg

Potrivit primelor informaţii venite din partea echipei Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, care investighează accidentul de muncă, victimele sunt Alexandru Tunaru, de 41 de ani, respectiv Grigore Sterian, de 45 de ani, şi sunt din oraşul Ţicleni. Ambii erau angajaţi ai Parcului Petrolier numărul 3 din Bâlteni, unul ca sudor, celălalt ca mecanic. Unul dintre ei îşi depusese cererea de pensionare anticipată, potrivit colegilor de muncă. Muncitorii erau căsătoriţi şi aveau copii. Potrivit ITM, accidentul de muncă nu a fost anunţat de conducerea Parcului Petrolier, ci de poliţia din localitate. La spital a ajuns şi Cristian Calotă, de 40 de ani, inginer la Petrom. Bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe de un coleg. „A fost adus un bărbat care prezintă arsuri de gradele II şi III pe faţă şi pe mâini. Ne-a spus că a încercat să-l salveze pe unul dintre muncitori, însă a fost ars. Este în afara oricărui pericol“, a spus medicul Liliana Puiu Crăciun, şefa UPU din cadrul Spitalului judeţean Târgu Jiu.

Cercetările continuă

Inspectorul Eugen Başoldea, de la ITM Gorj, a declarat că muncitorii lucrau la o fisură care apăruse pe conductă: „Cei doi muncitori lucrau la o fisură care apăruse pe conductă. Cei doi sudau acolo. Ţiţeiul fusese oprit, aşa susţin reprezentanţii societăţii. Vom verifica şi aceste aspecte. Se pare că acea conductă fusese curăţată, fusese dată cu sare, fuseseră urmaţi nişte paşi. Vor fi traşi la răspundere cei de la Petrom pentru că parcul este în subordinea lor. Cercetările vor continua“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS