7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

S-a închis la primărie!
Accesul în sediul central al Primăriei Craiova a fost restricţionat după arestarea primarului Antonie Solomon. Oficial, reprezentanţii municipalităţii şi directorul Poliţiei Comunitare, instituţia care interzice efectiv accesul, susţin că nu există o dispoziţie în acest sens. „Nu am cunoştinţă să fie vreo problemă cu intrarea în sediul instituţiei. Nu există o dispoziţie în acest sens“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al primăriei. „Nu a fost dată o decizie în acest sens sau cel puţin nu avem cunoştinţă de aşa ceva. Poliţistul va suna persoana la care doriţi să mergeţi şi, dacă aceasta vă dă acceptul, sigur că puteţi intra“, a spus directorul Poliţiei Comunitare Craiova, Constantin Petrescu. Poliţiştii comunitari de la intrarea în clădire nu sunt însă de acord cu şeful lor direct şi nici cu purtătorul de cuvânt. Rugaţi să sune diverşi directori la care jurnaliştii intenţionau să ajungă, aceştia aveau acelaşi răspuns. „Nu aveţi voie aici, nu putem suna. La Carmen Licu!“. Adică într-un alt sediu al primăriei, unde îşi are biroul respectiva Carmen Licu.
Click News

Aproximativ 200.000 de lei pentru Agenda Culturală 2010
Consiliul Judeţean (CJ) Gorj a aprobat alocarea sumei de 195.000 de lei pentru „Agenda Culturală 2010“, care cuprinde o serie de manifestări cultural-artistice şi proiecte culturale pentru copii. Printre manifestările care vor fi organizate anul acesta se numără: mai multe festivaluri de folclor, festivalul interjudeţean de romanţe, festival de teatru, dar şi festivalul european de cultură în jurnalism, pentru acesta din urmă fiind alocată suma de 10.000 de lei.
Una dintre cele mai mari sume, aproximativ 43.000 de lei, a fost alocată pentru Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătăreţu“, concurs naţional al interpreţilor vocali şi instrumentiştilor din ţară.
 Mihaela FLOROIU

Funcţionarii publici declanşează lupta sindicală
Nemulţumită de prevederile Legii unice a salarizării, care pentru funcţionarii publici înseamnă pierderi ale sporurilor, fondurilor de premiere, salariilor de merit, suplimentelor şi drepturilor negociate prin acordurile şi contractele colective de muncă, Uniunea Sindicatelor Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual „Forţa Legii“ anunţă că în cursul lunii aprilie va organiza acţiuni de protest în principalele municipii reşedinţă de judeţ.
Decizia declanşării luptei sindicale a fost adoptată pe 9 martie, la reuniunea Biroului Executiv al Uniunii, şedinţă în cadrul căreia s-a analizat situaţia „dezastruoasă“ a salariaţilor din administraţia publică.
Dan CODREA

Centru de 2,2 milioane de lei pentru vârstnici
Primăria Târgu Jiu va demara luna aceasta lucrările la Centrul de zi de asistenţă socială pentru persoanele vârstnice, proiect cu finanţare de peste 2, 2 milioane de lei din fonduri structurale şi 114.000 de lei din fondurile primăriei.
Centrul va fi amenajat în sediul unei foste centrale termice de cartier, serviciile sale adresându-se persoanelor de peste 50 de ani şi care sunt singure. Principalul scop al acestui proiect este acela de a se evita marginalizarea de către societate a acestor oameni. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei, iar lucrările vor începe atunci când vremea se va încălzi. Investiţia se va finaliza în martie 2012. De serviciile centrului vor beneficia zilnic 40 de persoane, care vor avea la dispoziţie mai multe modalităţi prin care să îşi petreacă timpul liber. „Odată cu darea în folosinţă a acestui centru, vor fi angajaţi cinci asistenţi la domiciliu, un asistent social, un administrator şi un consilier psihologic. Zilnic, 15 persoane vor beneficia de asistenţă la domiciliu, în cazul în care nu se pot deplasa la club. Vrem să evităm marginalizarea socială a acestor persoane“, a precizat şefa Biroului Programe şi Politici Comunitare din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Corina Şuţă. La parterul clădirii vor fi amenajate birouri şi o sală de activităţi multifuncţionale, iar la etaj, o sală de conferinţe, dansuri şi karaoke.
Mihaela FLOROIU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII