16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalManţog, scos basma curată de procurorii craioveni

Manţog, scos basma curată de procurorii craioveni

Gheorghe Covei, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (CA) Craiova, se ocupă de dosarul penal în care Ionel Manţog este cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Manţog se pare că şi-a aranjat atât de bine ploile încât va scăpa de acuzaţii.

Doar expertizele medicale şi tehnice îl mai despart pe democrat-liberalul gorjean Ionel Manţog de scăparea definitivă de acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, pentru care este cercetat de procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova.
Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova se confruntă în dosarul „Manţog“ cu una dintre situaţiile rare când părţile vătămate se „solidarizează“ cu acuzatul. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova, dosarul în care liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, este anchetat pentru un accident rutier produs anul trecut a ajuns la faza expertizelor tehnice şi medicale. În ciuda faptului că un om şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost grav rănit în urma unei depăşiri neregulamentare în care a fost implicat autoturismul BMW condus de Manţog, acesta din urmă are şanse mari să nu mai ajungă în faţa organelor de judecată. Analizând modul în care decurge ancheta în dosarul instrumentat de Gheorghe Covei, Manţog, cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, pare a fi scos basma curată.

Ionel Manţog colaborează, victimele nu

Potrivit procurorului Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova, ancheta este în plină desfăşurare, însă cercetările sunt îngreunate de lipsa de colaborare a părţilor vătămate, respectiv de urmaşii pacientului transportat în ambulanţa izbită în plin de maşina condusă de Ionel Manţog. De precizat că, pe 24 noiembrie 2009, din cauza unei depăşiri neregulamentare efectuate de maşina la volanul căreia se afla Ionel Manţog, cinci persoane au ajuns la spital. Pacientul care era în ambulanţa pe care a lovit-o autoturismul politicianului a murit la spital. Mai mult decât atât, medicii legişti gorjeni au stabilit că acesta a decedat în urma unui infarct şi nu din cauza accidentului. „Ancheta este în plină desfăşurare, la nivelul expertizei tehnice a autoturismelor. În privinţa persoanei decedate, medicii legişti din Târgu Jiu s-au pronunţat şi au stabilit că moartea a fost cauzată de infarct, nu de leziuni provocate în urma accidentului. Este o anchetă complexă, în urma căreia se va stabili dacă Ionel Manţog este vinovat de ucidere din culpă şi de vătămare corporală gravă din culpă. Ionel Manţog s-a prezentat tot timpul, a fost audiat fără probleme. Colaborarea cu partea vătămată şi urmaşii celui decedat decurge însă foarte greu. Aceştia ezită să colaboreze cu anchetatorii. Procurorii au stat de vorbă cu ei şi erau reticenţi: nu erau hotărâţi dacă să meargă mai departe sau nu. Dacă va scăpa de încadrarea de ucidere din culpă, iar îngrijirile medicale pentru partea vătămată nu depăşesc 60 de zile, părţile se pot împăca. Nu ne putem opune acestui lucru. Aşteptăm expertizele, însă trebuie făcută precizarea că, în ciuda faptului că părţile ar putea să ajungă la împăcare dacă nu sunt întrunite condiţiile legale pentru o astfel de procedură, pe noi legea ne obligă să continuăm ancheta“, a declarat procurorul Ionel Grigorie.
Surse judiciare ne-au relatat că raportul medico-legal al pacientului decedat din ambulanţă, Constantin Frăţilă, de 57 de ani, din comuna Cătunele, conţine o constatare uimitoare: leziunile suferite de pacientul mort ar fi avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale, în cazul în care bărbatul ar fi supravieţuit.

Un mort şi patru răniţi
Evenimentul rutier a avut loc pe 24 noiembrie 2009 în localitatea gorjeană Câlnic, la 20 de kilometri de Târgu Jiu. Ionel Manţog era singur în autoturism în momentul producerii accidentului, iar în ambulanţa cu care s-a ciocnit se aflau patru persoane: şoferul, asistenta, un pacient şi soţia acestuia. Din primele cercetări efectuate la faţa locului a rezultat că şoferul autoturismului s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu o ambulanţă care venea către Târgu Jiu, cu semnalele luminoase în funcţiune. În urma impactului, au fost rănite patru persoane, iar pacientul din ambulanţă a decedat. Cei doi conducători au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că nici unul nu a consumat alcool. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII