8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Guvernul renunţă la impozitul anticipat
Premierul Emil Boc şi ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, s-au arătat dispuşi, la întâlnirea de ieri cu şefii ANAF din teritoriu, să renunţe la aberantul impozit anticipat, potrivit unor surse oficiale. De anul acesta, firmele ar fi trebuit să plătească impozitul pe profit anticipat, la nivelul anului trecut şi majorat cu 3,5% (reprezentând rata inflaţiei). Companiile ar trebui să achite trimestrial anticipat o pătrime din impozitul de anul trecut, indiferent dacă mai înregistrează sau nu profit la nivelul celui din 2009. Mediul de afaceri s-a revoltat la apariţia obligaţiei fiscale respective. În cele din urmă, se pare că guvernanţii şi-au dat seama de greşeală şi vor să modifice Codul Fiscal în acest sens.
Click News

Prietenii francofone la Şcoala nr. 31
20 de echipe formate de elevi ai unităţilor de învăţământ doljene au participat ieri la a opta ediţie a concursului judeţean de creaţie în limba franceză „Francophones-Francofans“, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, Filiala Craiova a Asociaţiei Profesorilor de limba franceză şi Şcoala nr. 31 „Theodor Aman“.  Tema propusă în acest an – „Prietenii francofone“ – vizează educaţia în spiritul valorilor umaniste francofone, al cooperării, înţelegerii şi solidarităţii, al schimburilor culturale, a progresului. Concursul a fost împărţit în trei secţiuni: creaţie în echipă – probă scrisă, creaţie personală – proba orală şi afiş publicitar. „Elevi ai Şcolilor nr. 31, nr. 18, nr. 29, nr. 35, nr. 39, Malu Mare, Ţuglui, Coşoveni şi ai Liceelor: «Fraţii Buzeşti», «Tudor Arghezi», «Ştefan Velovan», «Traian Vuia», «Henri Coandă» şi «Petrache Trişcu» au dovedit abilităţi de comunicare în limba franceză, talent, dar şi creativitate“, a menţionat Leria Zisu, profesor limba franceză la Şcoala nr. 31 „Theodor Aman“.  Juriul a fost format din profesori de limba franceză, dar şi de arte plastice. Cele mai bune creaţii au primit premii şi diplome şi vor apărea în revista Francophones-Francofans.
Click News

Cora – la Drobeta Turnu Severin
Cora a anunţat că anul viitor deschide un hipermarket în Mehedinţi, la Drobeta Turnu Severin.
„Cora România vizează deschiderea în 2011 a celui de-al treilea hipermarket în provincie“, a precizat Philippe Lejeune, preşedinte România Hypermarché. Hipermarketul Cora, care se va deschide în Drobeta Turnu Severin, se va întinde pe o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, iar valoarea totală a investiţiei programate este estimată la 22 de milioane de euro, anunţă compania printr-un comunicat de presă.
Cora a închiriat o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi şi în Craiova, în incinta viitorului mall Adora Mall, care se va construi în Bănie, însă investiţia de la Craiova nu are o dată certă de finalizare.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS