16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVâlcence arestate pentru înşelăciune

Vâlcence arestate pentru înşelăciune

Poliţiştii din Târgu Jiu au reţinut joi seară două femei suspectate de comiterea infracţiunii de înşelăciune. În seara respectivă, la poliţie s-a prezentat Ionela D.A., care a sesizat faptul că în cursul aceleiaşi zile, în timp ce se afla în Piaţa Centrală, a fost înşelată de două necunoscute. Femeia a relatat că, fiind acostată de două femei pe care nu le cunoştea, a cumpărat de la acestea, contra sumei de 50 de lei, un ghiul confecţionat din metal de culoare galbenă, pentru care „a primit asigurări“ că este din aur.
Poliţiştii au depistat în zona staţiei CFR două persoane de sex feminin care corespundeau descrierilor. Argentina G., de 47 de ani, şi Maria B., de 31 de ani, ambele din Râmnicu Vâlcea, judeţul Vâlcea, au fost conduse la sediul Poliţiei Târgu Jiu. Aici au fost prezentate părţii vătămate, care le-a recunoscut ca fiind persoanele care au înşelat-o.
De asemenea, asupra celor două femei au fost găsite alte 11 ghiuluri confecţionate dintr-un material de culoare galbenă.
Poliţiştii au întocmit pe numele celor două suspecte dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi au dispus reţinerea acestora pe bază de ordonanţă pentru 24 ore. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.
„Deşi infracţiunile de înşelăciune săvârşite prin diverse moduri de operare au fost mediatizate la timp în vederea cunoaşterii de către populaţie a cauzelor, condiţiilor şi împrejurărilor care au generat şi favorizat săvârşirea acestora, spre deosebire de alte infracţiuni, în aceste cazuri autorii se dovedesc deosebit de inventivi, reuşind să găsească metode de a câştiga încrederea victimelor, lucru esenţial în reuşita acestora“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII