3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAdrian Streinu-Cercel, în vizită la Spitalul Judeţean din Severin

Adrian Streinu-Cercel, în vizită la Spitalul Judeţean din Severin

Cozi interminabile, pacienţi pe targă la Urgenţă şi lipsă de organizare, de asta a avut parte ieri Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, cu ocazia vizitei pe care a făcut-o la Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel, a vizitat ieri Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin.  
Cum l-au văzut, pacienţii de la Ortopedie i s-au plâns că stau la coadă de la primele ore ale dimineţii, însă medicul întrerupe consultaţiile pentru că are şi operaţii, fiind singurul ortoped.
„De la ora 7.00 stăm aici şi nu am intrat în cabinet pentru că domnul doctor întrerupe vizita ca să meargă şi la operaţii. Cum e posibil să fie doar un medic la un spital atât de mare?“, a spus o pacientă.
La Secţia Primiri Urgenţe secretarul de stat a fost „întâmpinat“ de o femeie pe targă. Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a recunoscut că spitalul duce lipsă acută de personal.
„Este foarte bine că domnul secretar de stat Adrian Streinu-Cercel este aici pentru că se va şti care este situaţia de la noi. Nu este normal ca la o secţie să fie un singur medic. Nu este normal ca bolnavii să aştepte ore întregi pentru a primi îngrijiri şi nu este normal ca Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin să aibă datorii aşa de mari. Acolo unde voi găsi nereguli voi da sancţiuni drastice“, a declarat prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu.

Declaraţii pe sponci

După ce a vizitat cabinetele de consultaţii, ministrul s-a îndreptat şi către saloane, însă accesul presei a fost interzis de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi.
„Nu aveţi voie să intraţi cu domnul secretar în saloane, pentru că îl deranjaţi. Dacă nu înţelegeţi, o să chem paza şi nu o să mai primiţi nici o informaţie“, a spus directorul DSP Mehedinţi, Aurelian Borugă.
După finalizare vizitei, nici secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii nu a vorbit prea mult despre situaţia spitalului.
„Deocamdată am vizitat spitalul. Am văzut cum stau lucrurile. Rămâne să se tragă şi concluziile. Este adevărat că lipsesc unele lucruri, dar asta rămâne de văzut“, a spus Adrian Streinu-Cercel.
Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin este cea mai mare unitate spitalicească din judeţul Mehedinţi, cu toate acestea, aici lipsesc medicii şi aparatura modernă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS