17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumuri închise circulaţiei în Mehedinţi

Drumuri închise circulaţiei în Mehedinţi

Din cauza vântului care a bătut cu putere şi a viscolit zăpada în partea de nord a judeţului Mehedinţi, poliţiştii de la Serviciul Rutier împreună cu autorităţile locale au decis să închidă mai multe drumuri judeţene. De asemenea, ieri-dimineaţă, în jurul orei 6.00, Drumul Naţional 57 a fost blocat în dreptul localităţii Şviniţa din cauza unei căderi masive de pietre de pe versanţii munţilor cauzate de precipitaţii. Tot din cauza vremii, DJ 670 între localităţile Bâlvăneşti şi Balta este închis, şoferii trebuind să folosească o rută ocolitoare.
„Poliţiştii Serviciului Rutier împreună cu autorităţile locale au hotărât să închidă DJ 670, între localităţile Bâlvăneşti şi Balta. Sâmbătă seară, pe sectorul de drum dintre cele două localităţi, din cauza viscolului s-au format dopuri de zăpadă în carosabil, ceea ce reprezintă un real pericol pentru participanţii la traficul rutier. La ora 21.00, poliţiştii împreună cu autorităţile administraţiei publice locale au dispus închiderea circulaţiei pe porţiunea de drum respectivă. Şoferii pot folosi ca rute ocolitoare sectoarele de drum DN 67, Malovăţ – Floreşti – DJ 671 Bala – Baia de Aramă, precum şi sectorul de drum DN 6, Orşova – Băile Herculane – DN 67D, Băile Herculane – Baia de Aramă“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Pentru a conştientiza conducătorii auto despre problemele apărute în trafic, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi a dispus ca la intrarea în localităţile Malovăţ şi Balta să fie amplasate echipaje de poliţie pentru informarea şi redirecţionarea şoferilor. Pe alt sector de drum se circulă cu dificultate în Mehedinţi, deoarece traficul rutier se desfăşoară pe un singur sens. Este vorba de DN 57, între localităţile Dubova – Şviniţa, unde s-a produs o alunecare de teren din cauza infiltraţiilor de apă, pe o suprafaţă de 30 de metri.
La faţa locului s-au deplasat lucrătorii Districtului de Drumuri Eşelniţa, care au intervenit cu două utilaje deblocând un singur sens de mers, iar până spre seară circulaţia a fost deschisă pe ambele sensuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS