20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLibertate pentru evazionişti

Libertate pentru evazionişti

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au decis că toţi cei trei doljeni propuşi spre arestare preventivă pentru o evaziune fiscală de peste 2,5 milioane de lei (25 de miliarde de lei vechi) pot fi cercetaţi în libertate pentru că nu prezintă pericol social.
În dosarul întocmit împreună cu procurorii din Segarcea, ofiţerii Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul poliţiei doljene au stabilit că, în perioada 2007–2009, Nicolae Stancu, de 52 de ani, din Castranova, administrator la o societate comercială cu sediul în Craiova, şi Cornel Zană, de 45 de ani, din Craiova, administrator la altă societate comercială, au înregistrat în contabilitatea firmelor pe care le administrau operaţiuni fictive privind aprovizionarea cu cereale de la firmele unor complici. Scopul tranzacţiilor ar fi fost cel al deducerii fără drept a TVA-ului şi diminuării impozitului pe profit, producând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 2.541.000 de lei. Afacerea ar fi fost gândită de Petrişor Cojocaru, de 45 de ani, din Craiova, care a racolat mai mulţi complici, pe care i-a determinat să înfiinţeze câteva societăţi comerciale pentru a emite facturi fictive privind livrarea de cereale.
Stancu, Zană şi Cojocaru au fost reţinuţi pe 14 decembrie 2009, însă a doua zi judecătorii au respins propunerea de arestare preventivă a învinuiţilor. Nemulţumiţi, procurorii au făcut recurs, care trebuia să se judece pe 18 decembrie la Tribunalul Dolj. Gentili, judecătorii de la tribunal i-au lăsat pe cei trei să-şi facă liniştiţi sărbătorile acasă, pentru ca pe 8 ianuarie 2010 să respingă irevocabil propunerea de arestare preventivă a celor trei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII