14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorjenii tratează gripa cu indiferenţă

Gorjenii tratează gripa cu indiferenţă

Gorjenii fără asigurare medicală nu s-au grăbit ieri să se vaccineze împotriva gripei noi. Până la prânz, 30 de persoane se prezentaseră la Centrul de vaccinare deschis în cadrul Secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
Potrivit Elenei Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, o sută de doze de vaccin împotriva gripei porcine au fost puse la dispoziţia medicilor din cadrul centrului de vaccinare. Şefii sănătăţii gorjene au decis înfiinţarea unui Centru de urgenţă de vaccinare împotriva virusului gripei porcine, care este deschis între 8.00 şi 15.00, şi este destinat persoanelor care nu au asigurări de sănătate. Până vineri, peste 3.000 de gorjeni figurau ca vaccinaţi împotriva gripei porcine, pe listele DSP Gorj. Elena Piţian a precizat că stocul de 20.000 de doze de vaccinuri de la Gorj a fost epuizat. Fiind luaţi prin surprindere de numărul mare de cereri de vaccinare, medicii de familie din Gorj au venit ieri-dimineaţă la sediul DSP, pentru a mai ridica doze din vaccinurile primite de la Ministerul Sănătăţii.
„Toate cele 20.000 de doze au ajuns la medicii de familie şi vor fi utilizate. Încă avem cereri. Am trimis maşina la Bucureşti şi marţi (astăzi-n.r.) vom primi încă zece mii de doze de Cantgrip. Credem că toate dozele care au fost ridicate de medicii de familie vor fi şi efectuate pacienţilor“, a spus Elena Piţian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU