29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmeninţare cu bombă la şcoală

Ameninţare cu bombă la şcoală

Câteva sute de copii au fost evacuaţi ieri la prânz din Şcoala Generală „Voievod Litovoi“ din Târgu Jiu, în urma unei ameninţări cu bombă, transmisă, cel mai probabil, de un elev inconştient. 

Şcoala Generală „Voievod Litovoi“ a semănat ieri cu un platou de filmare, fiind înţesată de mascaţi şi de specialişti antitero, care au căutat o bombă inexistentă. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, la Serviciul Unic de Urgenţă 112 a fost primit un apel prin care s-a anunţat existenţa unei bombe în incinta Şcolii Generale, dispozitivul urmând să fie detonat. Intraţi în alertă de gradul zero, poliţiştii şi specialiştii antitero au descins la unitatea de învăţământ, conform procedurilor, cu toate că au luat încă de la început în calcul ipoteza ca ameninţarea să fie falsă. Un prim indiciu în acest sens a fost vocea de copil a celui care a anunţat amplasarea dispozitivului explozibil în şcoală. Unitatea de învăţământ a fost răscolită de poliţişti, care, în cele din urmă, au renunţat la căutarea bombei, dar nu şi a celui care a transmis ameninţarea.

Elevii s-au distrat în pauza prelungită

Cele câteva sute de elevi, scoşi din sălile de clasă pentru a nu fi puşi în pericol de o eventuală explozie, au profitat de pauza prelungită. Poliţiştii nu exclud varianta ca persoana care a pus pe jar conducerea şcolii şi a transmis oamenilor legii alarma falsă să fie elev în cadrul unităţii de învăţământ. Din păcate, în cazul în care va fi identificat şi are sub 14 ani, nu copilul va fi tras la răspundere, ci părinţii acestuia. „A trebuit să îndeplinim toate procedurile legale, pentru că aşa ne cere legea. Şcoala a fost evacuată şi elevii au stat în curtea unităţii de învăţământ până când specialiştii au scotocit peste tot şi până la urmă s-au asigurat că a fost vorba de o alarmă falsă. Copiii au reintrat în sălile de curs şi au continuat orele. Din păcate, a fost creată panică, alţii s-au distrat. Probabil că unii s-au speriat şi oarecum este justificată teama. Îl căutăm în continuare pe cel care a sunat la 112 şi, cel mai probabil, părinţii copilului vor fi cei care vor suporta consecinţele, iar legea este foarte dură în astfel de cazuri“, a declarat Ionuţ Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII