12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAcţiuni şi sancţiuni pe DN 6

Acţiuni şi sancţiuni pe DN 6


Inspectoratul General al Poliţiei Române şi poliţiştii doljeni au făcut publice rezultatele acţiunii care s-a desfăşurat între 2 noiembrie şi 31 decembrie 2009 pe DN6, acţiune încheiată cu peste 2.000 de amenzi şi aproape 100 de permise şi certificate de înmatriculare reţinute în judeţul Dolj.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma unei analize a riscului rutier de pe cinci drumuri naţionale s-a luat decizia de a se acţiona pe acestea pentru reducerea numărului de accidente şi diminuarea consecinţelor acestora. Drumurile vizate de poliţişti au fost DN1, DN2, DN6 (care străbate judeţul Dolj pe o distanţă de 83 de kilometri, de la limita cu judeţul Olt, până la cea cu judeţul Mehedinţi), DN7 şi DN15, iar acţiunea IGPR s-a desfăşurat în perioada 2 noiembrie – 31 decembrie 2009. În general, poliţiştii au urmărit combaterea principalelor cauze ale evenimentelor rutiere grave, pe segmentele de drum şi în intervalele orare cu potenţial criminogen ridicat. Poliţiştii au acţionat zilnic cu zece ofiţeri şi 59 de agenţi, cu câte 33 de autospeciale, dintre care nouă dotate cu aparatură de supraveghere. Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cadrul acestei acţiuni, la nivelul judeţului Dolj s-a acţionat zilnic pe DN6 cu şapte poliţişti, iar în cele două luni, cât a durat, nu a fost înregistrat nici un accident grav.  
Cifrele furnizate de IGPR arată că în ultimele două luni ale anului trecut, pe cele cinci drumuri naţionale s-a înregistrat, faţă de perioada similară a anului 2008, o scădere cu 21,2% a numărului accidentelor grave.

Mii de sancţiuni şi sute de infracţiuni

Poliţiştii doljeni au explicat că, în urma acţiunilor desfăşurate în cele două luni pe DN6, au fost constatate opt infracţiuni şi au fost aplicate 2.006 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe – 585, pentru depăşirea limitei de viteză şi 389 pentru nepurtarea centurii de siguranţă. De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost suspendate 67 de permise de conducere şi au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare. Dacă în ultimele două luni ale anului 2008 pe DN6, în judeţul Dolj, au fost înregistrate şase accidente grave, soldate cu trei morţi şi trei răniţi grav, în aceeaşi perioadă a anului 2009 nu a fost înregistrat nici un accident grav.   
Conform datelor centralizate de IGPR, în aceeaşi perioadă, pe cele cinci drumuri naţionale supravegheate, au fost constatate 389 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice şi au fost aplicate 93.335 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 38.263 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 374 pentru conducerea unor autovehicule de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În 3.473 de cazuri s-a dispus măsura reţinerii permisului de conducere pentru abateri grave, ce au pus în real pericol siguranţa traficului. Comparativ cu perioada similară a anului 2008, pe cele cinci drumuri naţionale s-a înregistrat o scădere cu 21,2% a numărului accidentelor grave (de la 265 la 209), reducerea cu 13,4% a numărului persoanelor decedate (de la 120 la 104) şi scăderea numărului persoanelor rănite grav cu 30,6% (de la 236 la 164).

Doi morţi pe DN6 în primele zile ale anului 2010

Pe 3 ianuarie, pe DN6, au fost înregistrate două accidente mortale, ambele din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Primul accident a fost înregistrat la ieşirea din localitatea Filiaşi. Nicolae Bobocea, de 30 de ani, care conducea un Volkswagen Golf, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi a derapat, a intrat pe contrasens şi a lovit un autotren condus de Marinel Boglea, de 24 de ani. În urma impactului cu tirul, Gheorghe Lobodă, de 35 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă al Volkswagenului, a murit pe loc.
Pe acelaşi drum, în localitatea Brădeşti, Florian Firu, de 36 de ani, din Timişoara, care nu avea permis de conducere, în timp ce conducea un BMW a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens, lovind un Opel, după care a fost proiectat pe câmp, unde a lovit o combină agricolă staţionată. În urma impactului puternic cu utilajul agricol, Firu a decedat pe loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII