10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPensiune vandalizată de turişti

Pensiune vandalizată de turişti

Un craiovean a fost nevoit să închidă pensiunea pe care o are în Tismana, după ce 20 de tineri care au închiriat-o pentru a petrece Revelionul au devastat-o, spărgând până şi tavanul, pe lângă scaune, pahare, farfurii, aplice, prize sau ghivece de flori.

Adrian Văcariu, proprietarul pensiunii Magnolia din Tismana – Gorj, a povestit că grupul de tineri, majoritatea din Târgu Jiu, a făcut o pagubă de aproximativ 10.000 de lei, sumă în care sunt incluse şi rezervările altor trei grupuri de turişti care nu au mai putut fi primiţi după 2 ianuarie, pentru că pensiunea a fost devastată. Craioveanul a spus că totul s-a întâmplat în noaptea de 1 spre 2 ianuarie, după ce toţi angajaţii pensiunii plecaseră. „Cei 20 de tineri, zece fete şi zece băieţi, au închiriat pensiunea între 30 decembrie şi 2 ianuarie. În prima seară nu au fost probleme şi nici în noaptea de Revelion, când au spart câteva pahare şi aplice, pe care le-au plătit. În noaptea de 1 spre 2 însă, au distrus aproape tot ce le-a căzut în mână“, a povestit Adrian Văcariu. Tinerii au făcut ţăndări zeci de farfurii, pahare şi căni, au rupt scaunele, au aruncat cu ghivecele de flori în pereţi, au găurit tavanul, au spart aplicele, prizele şi întrerupătoarele şi au avariat un calculator şi un expresor de cafea. Craioveanul a ajuns la pensiune şi a evaluat pagubele împreună cu tinerii, stabilind că au provocat stricăciuni în valoare de 3.500 de lei, plus 400 de euro, cât costă expresorul. Băieţii au fost de acord să achite contravaloarea distrugerilor, însă fetele s-au împotrivit şi au început discuţiile în contradictoriu, după care a fost sesizată poliţia.

Plângeri de ambele părţi
 
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, în dimineaţa de 2 ianuarie, poliţiştii din Tismana au fost sesizaţi prin 112 de un tânăr de 24 de ani, din Muşeteşti-Gorj, despre faptul că este ameninţat de proprietarul pensiunii Magnolia. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar, în final, atât tânărul, cât şi Adrian Văcariu au depus plângeri la poliţie. „Tânărul a depus o plângere pentru ameninţări şi insultă, iar administratorul pensiunii a depus plângere împotriva clienţilor săi pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Ambele dosare sunt în lucru la Poliţia Tismana, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propuneri legale“, a declarat inspectorul principal Ionuţ Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Adrian Văcariu a precizat că printre tinerii care au provocat distrugerile sunt Andrei Grigorescu, Cătălin Dobrescu, Claudiu Cocolea, Lavinel Şomâcu, Liviu Dobrotă, Ana Fometescu, Oana Dascălu, Andrei Pavel, Adrian Cioră, Victor Popescu şi Andrei Munteanu şi că aceştia trebuie să suporte şi cheltuielile de cazare pentru alte trei grupuri de tineri care făcuseră rezervări după data de 2 ianuarie, însă nu au mai putut fi primite pentru că trebuia făcute reparaţii. „Paguba o să o recuperez pe cale legală, însă cred că ar fi bine ca lumea să vadă de ce sunt în stare aceşti tineri, mulţi dintre ei copii de bani gata, şi să nu îi mai primească în pensiuni sau hoteluri“, a încheiat Adrian Văcariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

59 COMENTARII