10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMustafa, apărat de tatăl său

Mustafa, apărat de tatăl său

Nicu Mustafa, băiatul vicepreşedintelui romilor judecători din judeţul Olt, arestat marţi pentru conducere fără permis, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei, va fi pedepsit şi în legea ţigănească. Valeriu Drăgoi, preşedintele romilor din Olt, va convoca Comitetul European al Romilor Krisinitori pentru a lua măsuri împotriva tânărului de 32 de ani. Tatăl lui Mustafa, Nicolae Sali, îl apără pe tânăr. Sali îi acuză pe poliţişti că l-ar fi electrocutat pe Mustafa înainte de a-l imobiliza. „Băiatul meu e vinovat, dar nu aşa cum spun poliţiştii. Ei nu trebuia să-l electrocuteze, că nu aşa se face. Fiul meu are permis de conducere cu care a circulat un an în Anglia şi nu ştia că nu îl poate folosi şi în România. Poliţiştii nu i-au spus lucrul acesta. Îl acuză că a făcut accident, dar nu e aşa. Nicu era la Craiova când s-a întâmplat accidentul. Băiatul lui, de 13 ani, i-a furat maşina şi a făcut accident. Nu îi iau apărarea, dar nu e chiar aşa cum spun poliţiştii. După ce îşi va executa pedeapsa, îl vom pedepsi şi noi, după legea noastră“, a explicat Sali.

Poliţiştii neagă acuzaţiile

„Noi nu avem dispozitive pentru a electrocuta pe cineva şi nici nu avem voie să facem aşa ceva. Orice cetăţean care deţine permis de conducere trebuie să cunoască legislaţia rutieră din ţara în care locuieşte. Cât despre afirmaţiile cu privire la accident, probele arată că Nicu Mustafa se afla la volan în momentul producerii acestuia, şi nu fiul său sau altcineva“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt. Mustafa a fost reţinut luni pentru 24 de ore de poliţiştii din Caracal, după ce aceştia l-au urmărit pe străzile oraşului pentru că nu a oprit la semnalul lor.
Potrivit oamenilor legii, caracaleanul, deşi nu posedă permis, conducea un autovehicul pe raza localităţii. I-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism deşi nu posedă permis de conducere şi s-a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Marţi, el a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, iar instanţa a hotărât arestarea lui pentru o perioadă de 29 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII