21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul de Urgenţă are iar RMN

Spitalul de Urgenţă are iar RMN

Aparatul de Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) de la Spitalul de Urgenţă Craiova a fost pus din nou în funcţiune ieri, după ce a stat defect doi ani. Lucrările de reparaţii au costat unitatea sanitară 100.000 de euro, sumă care include repararea şi punerea în funcţiune, însă conducerea susţine că a meritat: pacienţii nu vor mai fi plimbaţi cu salvarea pe la alte centre medicale pentru realizarea investigaţiilor medicale, care vor aduce şi bani la bugetul instituţiei. „Estimăm venituri de 500.000-600.000 de lei pe an prin realizarea acestor servicii, dintre care în jur de 200.000 – 300.000 de lei în ambulatoriu, în condiţiile în care pentru o investigaţie cu tot cu substanţă de contrast putem să încasăm de la Casa de Asigurări de Sănătate în medie 400 de lei“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.
Imagistica prin rezonanţă magnetică nucleară este o metodă de diagnostic şi investigare folosită pentru depistarea unui număr foarte mare de boli, oferind informaţii mult mai precise decât alte metode, cum ar fi radiografia sau tomografia. Printre afecţiunile care pot fi descoperite cu ajutorul RMN-ului se numără boli canceroase, accidente vasculare, fracturi, leziuni ale organelor interne etc.
Până acum, Spitalul de Urgenţă Craiova trimitea bolnavii internaţi la Centrul Prima Medical pentru efectuarea acestei investigaţii, o afacere din care spitalul avea, potrivit managerului, numai de pierdut. Centrul privat primea bani de la CAS pentru investigaţiile RMN făcute bolnavilor, iar spitalul plătea transportul pacienţilor cu salvarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII