6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOrăşelul copiilor, pustiit de criză

Orăşelul copiilor, pustiit de criză

Comercianţii din Orăşelul copiilor, care a fost deschis la începutul lunii decembrie în Slatina, se plâng de faptul că rar au mai mult de 20 de clienţi pe seară. Deşi mulţi dintre vânzătorii la tarabă au plecat după câteva zile de la deschidere, câţiva încă rezistă.

Deschis cu un mare concert pe 5 decembrie, Orăşelul copiilor din faţa Palatului de Justiţie din Slatina nu s-a bucurat de abundenţa de vizitatori pe care o avea în alţi ani, când era amplasat lângă fostul magazin „Oltul“. În cea mai mare parte a timpului, zona de distracţie amenajată de primărie arată ca şi cum ar fi părăsită. Ploile, ninsoarea abundentă, dar şi situaţia financiară a oltenilor au făcut ca vânzările de ursuleţi de pluş sau de vată pe băţ să nu fie foarte mari. Nici colacul secuiesc sau floricelele nu i-au atras pe slătineni.
După cum mărturisesc unii comercianţi, dacă nu ar exista tiribombele, nici puţinii vizitatori de acum nu ar veni în Orăşel. Ei spun că vor rămâne până în luna ianuarie, când parcul de distracţii se va închide, pentru că au investit nişte bani în marfă şi speră să recupereze măcar o parte din ei. „Nu se compară cu ce se întâmpla în alţi ani, când se făcea la «Oltul». Oamenii nu mai au bani să vină în Orăşel. Dacă se merită? Noi am băgat nişte bani şi trebuie să stăm până la sfârşit“, a povestit unul dintre vânzătorii la tarabă, care a venit din Corabia să facă profit la Orăşelul copiilor din Slatina.
Mulţi dintre comerciaţi au renunţat după câteva zile, intuind care va fi situaţia în ansamblu. Numărul de vizitatori nu a depăşit 100 nici în ziua de Crăciun, iar în fiecare seară nu vin mai mult de 20 de oameni, după cum spune unul dintre vânzătorii de floricele de porumb. „Merge slab. Vin cel mult 20 de persoane pe seară. Au mai fost oameni cu tarabe, dar au plecat când au văzut că nu merge. Mai avem noroc cu tiribombele astea“, a spus el.

Locatarii din zonă, deranjaţi de gălăgie şi de muzică

Cei mai încântaţi de „ofertele“ din Orăşelul copiilor au fost micuţii slătineni, care s-au dat în tiribombe, maşinuţe sau în trenuleţ, însă bugetul părinţilor a fost mai mic în acest an şi n-au putut cheltui cât şi-ar fi dorit. De asemenea, bunicii şi bunicile au găsit în Orăşel un loc în care să-şi mai scoată nepoţeii.
Amplasarea Orăşelului copiilor în faţa Palatului de Justiţie din Slatina, fiind blocată o stradă, a creat şi nemulţumiri în rândul celor care locuiesc în zonă. Aceştia reclamă faptul că este foarte multă gălăgie şi că nu mai au unde să parcheze. „Stau aproape şi nepoţica mea cere mereu s-o aduc aici, la trenuleţ. Este bine pentru copii cu acest Orăşel, dar pentru locatarii care stau aici este dificil, pentru că e gălăgie şi muzică. Pentru vecinii care lucrează în schimbul trei este un chin. Odată cu înfiinţarea acestui Orăşel, nu mai sunt nici locuri de parcare“, a spus o bătrână care locuieşte în zona în care a fost amplasat parcul de distracţii pentru copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII