29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGospodării ameninţate de viitură

Gospodării ameninţate de viitură

Zece gospodării şi patru case dintr-un cartier al municipiului Drobeta Turnu Severin sunt în pericol de a fi luate de viitură. Din cauza ploilor căzute în ultimele zile, canalele de colectare a apei nu au mai făcut faţă, iar ieri-dimineaţă, în jurul orei 3.00, apa a intrat în două gospodării şi într-o bucătărie a unei case de pe strada Dedoviţei nr. 33.
Şi curţile oamenilor din cartierul Dudaş al municipiului Drobeta Turnu Severin s-au transformat în adevărate lacuri de acumulare.
„Canalul preia apa, însă viitura este foarte mare şi trece peste. Noi suntem aici şi vom aduce şi un excavator pentru a face loc apei să iasă din curţile oamenilor“, a spus un reprezentant al primăriei.
Viitura a înfundat gurile de canalizare cu gunoaiele colectate de pe marginea străzii şi acum toată apa se scurge spre cele patru case construite în zonă şi spre cele zece gospodării.
„Am în casă un copil de trei ani şi bunica de 80 de ani. Grădina este inundată, apa a intrat şi în fântână, iar primăria nu ne ajută cu nimic. Ştiu doar să ne ceară tot felul de taxe şi impozite, dar să ne ajute cu ceva nu se gândeşte nimeni“, a spus o femeie care îşi păzea casa.
Dacă ploaia nu se va opri, apa care s-a strâns şi pe câmpul alăturat cartierului Dudaş, dar şi pe versanţii dealurilor din zonă ar putea ajunge şi la restul caselor din cartierul severinean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII