13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDotare SMURD pentru Mehedinţi

Dotare SMURD pentru Mehedinţi

Două ambulanţe tip B1 şi 24 de paramedici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi vor forma SMURD (Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare) Mehedinţi. De acum înainte, ISU Mehedinţi va avea două echipaje de prim-ajutor, care vor acorda servicii medicale de urgenţă în caz de incendii, accidente, precum şi în alte situaţii în care viaţa persoanelor afectate este în pericol.
Acest serviciu va creşte capacitatea de a răspunde apelurilor de urgenţă cu încă două echipaje: unul la Detaşamentul din Severin, iar celălalt la Pichetul Strehaia, al treilea echipaj urmând să fie acreditat conform prevederilor legale şi operaţionalizat la Staţia Vânju Mare.
„Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea cetăţenilor, ambulanţele SMURD sunt dotate cu aparatură performantă pentru monitorizarea funcţiilor vitale şi prim-ajutor, sistem de radiocomunicaţii, sistem de comunicaţii Tetra, sistem de telefonie celulară GSM, precum şi un sistem de comunicare intern. Acestea vor funcţiona cu doi paramedici şi un conducător auto, toţi trei special instruiţi în acordarea primului-ajutor calificat“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU „Drobeta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS