22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu poliţişti la Lipovu

Scandal cu poliţişti la Lipovu

Trei romi din localitatea doljeană Lipovu sunt cercetaţi pentru comiterea a trei infracţiuni, după ce, marţi seară, au provocat scandal într-un bar din comună şi au încercat să lovească poliţiştii care intenţionau să îi ducă la secţie.

Poliţiştii din Lipovu au fost sesizaţi, marţi seară, în jurul orei 21.00, de Dumitru Dobrescu, de 59 de ani, despre faptul că atât el, cât şi alt client al barului din comună sunt ameninţaţi de trei tineri de etnie romă, care provoacă scandal. La faţa locului s-au deplasat şeful de post şi doi agenţi de poliţie, care au încercat să îi liniştească pe cei trei scandalagii.
Aceştia au fost scoşi din bar şi au fost identificaţi ca fiind fraţii Petre şi Mihăiţă Cîmpeanu, de 32, respectiv 23 de ani, şi Ion Pârvu, de 24 de ani, toţi din comuna Cerăt. Atunci când oamenii legii le-a propus romilor să meargă la sediul postului de poliţie pentru a lămuri c e s-a întâmplat în bar, aceştia au devenit violenţi şi au început să-i ameninţe pe agenţi cu un topor şi cu o bâtă. Reprezentanţii IPJ au explicat că, din cauză că poliţiştii erau în pericol de a fi loviţi, şeful de post din Lipovu, agentul-şef adjunct Cristi Dinu, a scos pistolul şi a tras un foc în plan vertical. Romii s-au mai calmat, iar poliţiştii au reuşit imobilizarea lui Pârvu şi Petre Cîmpeanu, însă al treilea a reuşit să fugă cu o căruţă. Până ieri după-amiază nu fusese găsit, fiind căutat în continuare de oamenii legii. Pe numele celor trei a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dar şi pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.  

Împuşcat în picior

În urmă cu patru luni a mai fost înregistrat un caz de ultraj în comuna Lipovu, un poliţist fiind la un pas să fie lovit cu o furcă. Pe 10 august, în jurul orei 00.30, ajutorul şefului de post din Lipovu, agentul-şef Gabriel Ilie, în timp ce patrula pe raza comunei cu Loganul, a observat pe drumul Radovan – Cerăt o căruţă în care se aflau două persoane. Poliţistul i-a cerut căruţaşului să oprească, însă acesta şi-a continuat drumul până când a ajuns pe un teren denivelat, unde căruţa a rămas blocată. Din atelaj a sărit Florin Franţuz, de 25 de ani, din Lipovu, care a încercat să-l lovească pe poliţist cu o furcă prin geamul deschis al portierei stânga – faţă, moment în care agentul a tras scaunul în spate, furca oprindu-se în volanul Loganului. După aceea, agresorul a lovit cu furca portiera stânga – faţă, capota şi parbrizul maşinii. Poliţistul a coborât din autoturism pe uşa din dreapta – faţă, iar Franţuz s-a îndreptat cu furca spre acesta, încercând să-l lovească. Agentul Gabriel Ilie a scos pistolul şi a tras două focuri în direcţia picioarelor agresorului, care a fost rănit în gamba dreaptă. Franţuz a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale şi a rămas internat.
Florin Franţuz, tânărul care a încercat să înfigă furca în poliţistul din Lipovu, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tâlhărie şi distrugere.

Antecedente penale

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cei trei romi implicaţi în scandalul de marţi seară au fost implicaţi până acum în comiterea mai multor infracţiuni. Ei sunt cercetaţi în mai multe dosare pentru infracţiunile de lovire, distrugere, furt şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII