10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDosarul pesedist, repus pe rol

Dosarul pesedist, repus pe rol

Dosarul în care un lider pesedist era judecat pentru abuz în serviciu de fiica altui lider pesedist n-a fost soluţionat. Cauza a fost repusă pe rol, urmând să se reia judecata pe 20 ianuarie 2010.
Reamintim că în dosarul nr. 674/230/2007, fostul primar pesedist al comunei doljene Scaeşti, Barbu Calotă, şi cumnata acestuia, Irena-Daniela Calotă, secretara Primăriei Scaeşti, sunt judecaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Judecătoria Filiaşi i-a găsit pe cei doi nevinovaţi, dar procurorii au făcut apel, care se judecă de Tribunalul Dolj. Aici, preşedinta completului de judecată este Verginica Stănilă, fostă Verginica Dan, soţie de comisar de poliţie şi fiica lui Marin Dan, fost primar şi actual preşedinte al organizaţiei PSD din comuna doljeană Braloştiţa. Altfel spus, un magistrat odraslă de lider pesedist judecă un alt lider pesedist, acuzat pentru o afacere încheiată cu actualul deputat PSD Petre Petrescu.
Completul de judecată a amânat de două ori pronunţarea în acest dosar – pe 25 noiembrie şi 3 decembrie. La termenul următor, pe 8 decembrie, trebuia să fie dat verdictul. Întâmplător sau nu, după ce Gazeta de Sud a dezvăluit apropierea suspectă dintre judecătoarea Verginica Stănilă şi partidul celor trei trandafiri, completul a găsit de cuviinţă să nu se mai pronunţe, ci să repună cauza pe rol. Oficial, motivul repunerii pe rol a fost reintroducerea ca parte vătămată în dosar a Consiliului Local Scaeşti.
Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru 20 ianuarie 2009. Rămâne de văzut dacă la acest termen  judecătoarea Stănilă va considera că trebuie să se abţină, ori dacă procurorii vor aprecia că este necesară recuzarea ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII