11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai întâi la slujbă şi apoi la alegeri

Mai întâi la slujbă şi apoi la alegeri

Alegătorii din satele gorjene au mers întâi la biserică şi apoi la secţiile de votare.
 
Vârstnicii din satele comunelor gorjene s-au trezit cu noaptea-n cap şi s-au pregătit pentru a merge la slujbă, dar şi la vot. Credincioşi, oamenii au mers mai întâi la biserică, unde au ascultat slujba şi s-au rugat la Dumnezeu, apoi s-au îndreptat către secţiile de votare. Vremea bună a contribuit la numărul destul de mare de votanţi care s-au prezentat la urne până la prânz. „Am fost la biserică, maică, la slujbă. Aşa merg în fiecare duminică. Apoi am mers la vot. M-am dus să votez o schimbare, că asta vreau. Să trăiască şi copiii şi nepoţii mei mai bine decât până acum“, a spus Mioara Grivei, din Ţicleni.

Coadă la secţia de votare

Mulţi bătrâni au fost însoţiţi de copii sau de nepoţi. La unele secţii de votare, alegătorii au fost nevoiţi să aştepte la rând pentru a putea vota. „Până la ora 12.00, s-au prezentat un sfert din cei pe care îi avem pe listele electorale“, a spus preşedintele unei secţii din Ţicleni. „A venit cu mine fata mea. Este greu să merg singură, sunt bătrână. Am stabilit de acasă pe cine vreau să votez. Vom vedea ce va vrea şi Dumnezeu. Sper să ne ajute să avem un trai mai bun“, a spus tanti Leontina, de 76 de ani, din Ţicleni.
„La Secţia specială nr. 125 s-au prezentat aproximativ 40 de alegători, care şi-au exprimat dreptul de vot şi pentru alegerea preşedintelui, şi pentru referendum. Un singur alegător a votat doar pentru preşedinte. Nu au fost înregistrate nici un fel de incidente“, a spus preşedintele Secţiei speciale de votare nr. 125 din oraşul Ţicleni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS