24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevoltă într-o şcoală din Mehedinţi

Revoltă într-o şcoală din Mehedinţi

Elevii Şcolii din Burila Mare – Mehedinţi s-au înarmat cu pancarte pe care au scris mesaje împotriva noii directoare a unităţii şcolare, iar cursurile au fost suspendate. „Jos Larisa – sus Nicoleta“, strigau elevii sau „Demisia, demisia“.  
Cei aproape 250 de elevi au fost la un pas ieri să o linşeze pe noua directoare a şcolii, Larisa Filimon. Femeia a fost alergată prin curtea şcolii, iar elevii nu au mai vrut să intre în clase. „Nu o vrem pe noua directoare! Este o femeie rea şi incapabilă! Nu ne-a învăţat nimic pe vremea când era învăţătoarea noastră şi acum vrea să ne fie directoare. Demisia“, strigau sutele de copii.
Profesorii nu au reuşit să-i liniştească pe elevi şi au suspendat cursurile.

Predă lecţiile… la ureche

Protestele copiilor au avut loc chiar în ziua în care Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mehedinţi a dat ordinul de demitere a fostului director. „Copiii au fost la un pas să-i ia la goană cu pietre şi pe inspectorii care m-au demis. Nici eu nu le pot ţine piept şi nu ştiu cum să-i readuc la cursuri“, a declarat fosta directoare a Şcolii din Burila Mare, Nicoleta Golici.
Pereţii şi tablele din clase au fost împânzite cu pancarte şi mesaje împotriva Larisei Filimon. De frică, aceasta a fugit şi s-a ascuns după şcoală, dar elevii au găsit-o. Alături de copii sunt şi o parte dintre cadrele didactice, care spun că noua directoare are un comportament deviant şi de multe ori dispare de la şcoală sau le predă elevilor lecţiile în şoaptă, la ureche.
„Elevii sunt nemulţumiţi pe bună dreptate. Eu sunt profesoară în şcoala asta din 1991 şi comportamentul noii directoare este dubios. Dispare de la cursuri şi la orele dumneaei le şopteşte elevilor lecţiile la ureche. Eu l-am avut în clasa ei pe fiul meu, iar când mi-a spus că i-a dictat lecţia la ureche şi că nu le prezintă cursurile la catedră am hotărât să-l transfer la altă şcoală“, a declarat Aurora Paraschiva, cadru didactic la Şcoala din Burila Mare.

Nici primarul nu o vrea

Noua directoare nu a vrut să comenteze acuzele. Aceasta s-a închis într-o clasă şi nu a vrut să-l vadă nici pe primarul comunei, care venise să găsească o cale de împăcare între directoare şi elevi. Larisa Filimon a fugit de ziarişti s-a închis în noul său birou de director.
„Larisa Filimon este o învăţătoare care mie mi-a ridicat multe semne de întrebare. Cred că i-ar trebui un control psihologic, iar cei de la Inspectoratul Şcolar ar fi trebuit să ne întrebe şi pe noi, cei de la primărie, dacă învăţătoarea este potrivită să fie directoare. Noi suntem buni doar să plătim salarii, să facem căldură în clase şi să reparăm şcoli?! Nu vreau să am de-a face cu o problemă socială, iar copiii să nu mai frecventeze cursurile din cauza unora care nu gândesc decât politic“, a declarat Jenică Cicic, primarul din Burila Mare.
Elevii au refuzat să intre la cursuri şi au plecat acasă, ameninţând că vor face grevă şi în zilele următoare. Inspectoratul Şcolar al Judeţului Mehedinţi nu a dorit să comenteze evenimentele de la Şcoala din Burila Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII