27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCasă nouă de la ANL

Casă nouă de la ANL

63 de locuinţe ANL au fost date în folosinţă pe strada Potelu din Craiova. Inaugurarea s-a făcut în prezenţa primarului şi a reprezentanţilor Serviciului Fondului Locativ din cadrul primăriei. Oamenii au primit cu bucurie şi emoţie contractele. Simona Dionisie, cea dintâi pe lista de aşteptare, a deschis prima uşa blocului R 9, unde îi fusese repartizat chiar apartamentul cu numărul 1. Femeia este căsătorită şi are o fetiţă. Pentru că nu avea o casă, aceasta locuia împreună cu părinţii. Nu toţi beneficiarii au fost mulţumiţi. Este cazul unei familii de craioveni cu doi copii care aşteaptă de şase ani un apartament ANL. Surpriza a fost că, în locul unui apartament cu două camere, au primit o garsonieră. „Până acum am locuit la nişte prieteni. Speram la un apartament, dar ne-am ales cu o garsonieră. Nu ştim cum ne vom descurca“, spun locatarii de la apartamentul 9 din blocul R 9.
Foarte norocoasă a fost familia Popescu, de la apartamentul 8, din blocul R 11, care a prins lista de repartizări chiar pe ultima sută de metri. „Este al şaselea an de aşteptare. Dacă nu prindeam acum un loc, nu mai aveam nici o şansă. Peste o săptămână aş fi împlinit 36 de ani, vârsta-limită până la care poţi să-ţi completezi un dosar“, a spus Cătălin Popescu.
Utilităţile, respectiv apă, curent electric, gaze şi serviciu de cablu şi telefonie, cad în sarcina actualilor chiriaşi.

Total

În anul 2009 au fost date în folosinţă trei blocuri (R 1, 3, 5), iar ieri, alte cinci (R 7, 9, 11, 13, 15). Blocurile R 17, 19 sunt în curs de finalizare. Acestea se adaugă celor din anul 2008, adică zece blocuri cu 126 de apartamente (R 2, R 4, R 6, R 8, R 10, R 12, R 14, R 16, R 18, R 20).
În total, în Potelu sunt 252 de unităţi locative în 20 de blocuri (18 blocuri date în folosinţă în anii 2008-2009 şi două blocuri în curs de finalizare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII