12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDeficit de medici în Sănătatea din Gorj

Deficit de medici în Sănătatea din Gorj

Mai multe unităţi medicale din judeţul Gorj se confruntă cu un deficit de medici. La Spitalul Judeţean Târgu Jiu, de exemplu, la Unitatea de Primiri Urgenţe este un deficit de şase medici specialişti, la Secţia de oftalmologie, la cea de ORL sau la Medicală ar mai trebui angajaţi cel puţin câte trei medici. La UPU, lucrează doar doi medici specializaţi în medicina de urgenţă. Din cauza faptului că unele cadre medicale au ieşit la pensie, în câteva secţii există şi un deficit de asistenţi medicali.
„Majoritatea tinerilor medici preferă să plece în străinătate, aici nu este bine plătită această meserie. Avem destui medici gorjeni care au preferat să plece din sistemul de stat şi să-şi deschidă cabinete particulare. Cu toate că am organizat concursuri atunci când nu erau blocate posturile, nu prea au venit candidaţi. Cred că una dintre cauze este şi aceea că în România nu există asigurarea de malpraxis bine legiferată şi tinerii medici fug de acest sistem“, a spus doctorul Constantin Pălivan, directorul pe probleme medicale al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.
Şi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Gorj există un deficit de aproximativ zece medici. În prezent, SAJ Gorj îşi desfăşoară activitatea la Târgu Jiu şi în cele patru substaţii cu 16 medici.
„Facem demersurile necesare pentru angajarea personalului de care mai avem nevoie, însă nu se ştie dacă vom reuşi. Ministerul a scos mai de mult zece posturi la concurs şi s-au prezentat numai trei candidaţi. Este o muncă foarte grea, iar unii tineri fug de ea. Acum avem medici bine pregătiţi şi tineri, însă avem nevoie de încă zece“, a spus Jana Prejbeanu, directorul SAJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS