12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCu mâna în casierie

Cu mâna în casierie

Alt administrator de la o asociaţie de proprietari din Craiova riscă să se aleagă cu dosar penal pentru că şi-a însuşit aproximativ 100.000 de lei din casieria asociaţiei.

Este vorba despre administratoarea Mihaela Oprica de la asociaţia IJK de pe strada Olteţ, nr. 16. Lipsa banilor din casierie a fost depistată de cenzorii Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari Dolj (UJALP), care au efectuat un control la asociaţia IJK. Acestora le-a atras atenţia faptul că la o lună după ce s-a angajat ca administrator la asociaţie, în aprilie 2008, penalizările percepute de furnizori au crescut vertiginos.
În fapt, acestea nu au înregistrat nici o modificare, banii ceruţi în plus fiind adăugaţi fictiv de către administrator, care ţinea şi loc de casier. Sumele respective ajungeau în buzunarul celei care încasa întreţinerea de la locatari. Altă metodă de a-şi însuşi banii era aceea de a plăti către furnizori sume mai mici decât cele declarate. Spre exemplu, trecea în registrul de casă că a plătit 1.500 de lei pentru agentul termic, dar în realitate deconta 1.000 de lei. Cenzorul UJALP a sesizat Serviciul de Investigare a Fraudelor atunci când a constatat că sume destul de mari lipsesc din casieria asociaţiei. Bani pe care Oprica a recunoscut că şi i-a însuşit.
„Am făcut o adresă către poliţia municipiului, urmând să le trimitem datele complete în momentul definitivării controlului financiar-contabil şi încheierii unui proces-verbal. Până în prezent, am constatat că lipsesc 80.000 de lei, la care se adaugă 15.000 de lei penalizările pe care le percep furnizorii, fiindcă angajata nu a onorat plata debitelor. Ea a recunoscut fapta şi a promis că va plăti întreaga sumă“, a declarat cenzorul UJALP.
Preşedintele asociaţiei, Ion Săceanu, intenţionează să recupereze banii, deşi până în prezent nu i-a desfăcut contractul de muncă Mihaelei Oprica. Acesta a convenit în cadrul unei şedinţe a comitetului să preia el atribuţiile casierului.
„Vineri am avut o şedinţă la asociaţie şi săraca de ea (Mihaela Oprica – n.r.) a leşinat. Acum aşteptăm rezultatul controlului. Trebuie să recuperăm banii“, a spus preşedintele Ion Săceanu.
Reprezentanţii poliţiei confirmă că s-a primit o sesizare în acest caz şi că aşteaptă date suplimentare pentru a putea declanşa o anchetă financiar-contabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII