17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjArestaţi pentru trafic de persoane

Arestaţi pentru trafic de persoane

Patru gorjeni, membri ai clanului Petru, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minore şi trafic de persoane, dar şi de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei.

Membrii unui clan de romi din Târgu Jiu au profitat doi ani de naivitatea unor femei tinere, printre care şi minore, cărora le-au promis că le vor găsi un loc de muncă în Italia. Infractorii duceau fetele în Italia, unde, ajutaţi de alţi complici, le obligau să se prostitueze. Oamenii legii au finalizat cercetările şi au documentat întreaga activitate infracţională a grupului de crimă organizată alcătuit din opt persoane de etnie romă. Membrii clanului Petru au reuşit în ultimii doi ani să scoată din România şapte femei, printre care trei minore. Fetele, cu vârste cuprinse între 14 şi 22 de ani, erau duse în Italia, unde erau forţate să se prostitueze. Potrivit poliţiştilor, romii le promiteau fetelor un loc de muncă sigur, dar, odată ajunse în Peninsulă, acestea aflau adevăratele intenţii ale infractorilor. Membrii clanului Petru rămaşi în ţară ţineau legătura cu ceilalţi suspecţi care supravegheau „munca“ fetelor în Italia. Procurorii gorjeni au dispus trimiterea în judecată a celor opt membri ai clanului, patru dintre ei fiind arestaţi preventiv, trei – cercetaţi în stare de libertate, iar o persoană se sustrage cercetării penale.

Mii de euro din „munca“ fetelor

În perioada în care au făcut trafic de persoane, suspecţii au efectuat transferuri de bani din Italia în România, în valoare de peste 94.000 de euro. Comisarul-şef Dumitru Manolea, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Gorj, a declarat că pentru finalizarea acestui dosar, poliţiştii au colaborat cu oamenii legii din Italia. Poliţiştii gorjeni au confiscat de la domiciliile suspecţilor peste 1,2 kg de bijuterii din aur, 1.300 de euro, două autoturisme şi peste 65.000 de lei. „Cercetările în acest dosar au durat destul de mult. Conversaţiile telefonice între infractori se desfăşurau în limba romanes. Fetelor le promiteau că le ajută să-şi găsească de lucru, că vor câştiga bani şi le scoteau din ţară fraudulos. Odată ajunşi în Italia, unde erau ajutaţi de concubinul uneia dintre membrele clanului, un italian de 66 de ani ,le obligau pe fete să se prostitueze. Din declaraţiile victimelor rezultă că acestea erau agresate fizic dacă refuzau. Cei patru arestaţi preventiv sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, trafic de minore, trafic de persoane şi ajutare la trecerea frauduloasă a frontierei. Aceştia riscă până la 12 ani de închisoare“, a spus comisarul Manolea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII