27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLelioara şi-a trimis soţul la perfecţionare

Lelioara şi-a trimis soţul la perfecţionare

Acuzele la adresa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj par să nu se termine. De această dată vizată este Lelioara Nicola, inspectoarea generală a învăţământului doljean.

Ultimele acuze extrem de grave venite la adresa Lelioarei Nicola sunt de la Grupul Şcolar Agricol Dăbuleni, locul de baştină al inspectoarei generale, dar şi instituţia în care aceasta a fost pentru o perioadă directoare, în urmă cu câţiva ani, şi profesoară pe catedra de auto-rutiere. Pe adresa unităţii de învăţământ amintite, în luna august a ajuns o adresă de la Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Dolj.
„Când m-am întors din concediu de odihnă, pe 20 august, şi am venit la şcoală, am fost informat de doamna director adjunct că pe adresa şcolii a sosit o factură, prin care eram înştiinţaţi că Grupul Şcolar Agricol Dăbuleni are de virat 750 de lei Centrului de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Dolj, deoarece managerul unităţii şcolare ar fi fost la Neptun, în perioada 2-8 august, la cursuri de «Managementul unităţilor de învăţământ preuniversitar în sistem centralizat». În acea perioadă, am fost plecat în SUA şi nu am beneficiat de nici un curs de perfecţionare destinat managerilor de şcoli. Am telefonat la Centrul de Evaluare să aflu cine a beneficiat de cursurile de perfecţionare care erau destinate managerului şcolii. Am rămas şocat să aflu că la Neptun, la perfecţionare, a fost soţul doamnei Lelioara Nicola, Ilie Nicola“, a povestit Alexandru Drâgnei, managerul GSA Dăbuleni, care de câteva săptămâni a primit vestea că a obţinut calificativ „nesatisfăcător“ în urma evaluării.
Alexandru Drâgnei a depus la ISJ Dolj adresa nr. 6.212 din 24 august 2009, unde în nume propriu se adresează Consiliului de Administraţie, din care cităm: „Deşi suntem în lipsă totală de fonduri, pe adresa şcolii a venit factura nr. 3.303 pentru o persoană care a participat la cursuri de management la Neptun. Şcoala nu a trimis pe nimeni la asemenea cursuri şi vă rugăm să clarificaţi această problemă“. Nici până la această dată nu a primit însă un răspuns din partea Consiliului de Administraţie al ISJ Dolj. Ilie Nicola, soţul inspectoarei generale a ISJ Dolj, este profesor pe discipline tehnice, având specializarea inginer-mecanic.

43 de cadre didactice s-au perfecţionat

ISJ Dolj se apără, menţionând că acuzele aduse sunt gratuite şi vin din partea unor foşti directori care nu au făcut prea multe pentru învăţământ. Potrivit inspectoarei generale a ISJ Dolj, la cursurile de perfecţionare în această vară au fost trimişi zeci de profesori sau directori de şcoli. „Soţul meu a fost trimis împreună cu alţi 42 de directori, profesori, inspectori. Aceste cursuri au fost inclusiv şi pentru contabilii din şcoli, aria a fost mult mai cuprinzătoare a celor trimişi al perfecţionare. Vă daţi seama cine a fost acolo (GSA Dăbuleni – n.r.) director dacă nu ştie?“, a menţionat Lelioara Nicola.  

Alte acuze…

Alte acuzaţii extrem de grave venite împotriva reprezentanţilor ISJ Dolj sunt trimise pe adresa Ministerului Educaţiei sau către Cancelaria Primului-Ministru. Reprezentanţii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4 din Dăbuleni solicită organelor abilitate „anularea Dispoziţiei nr. 1740/01.09.2009 emisă de ISJ Dolj“ privind comasarea Şcolii nr. 4 Dăbuleni, Grădiniţei nr. 6 (structura şcolii) cu Şcoala nr. 1 Dăbuleni, pe motiv că şcoala nr. 4 are un efectiv de 173 de elevi, cu toate că, potrivit reprezentanţilor Şcolii nr. 4, numărul şcolarilor şi preşcolarilor se ridică la 236, deci comasarea este „nelegală“.
Alt semnal de alarmă tras de GdS este faptul că olimpicii doljeni premiaţi şi trimişi de ISJ şi Consiliul Judeţean Dolj cinci zile în Grecia nu ar fi fost însoţiţi de profesorii cu care au obţinut performanţele, ci de inspectorii de specialitate din ISJ. Ca răspuns la această acuzaţie, inspectoarea generală a ISJ Dolj a menţionat că „olimpicii au fost însoţiţi de reprezentanţi ai şcolii, trimişi din partea Casei Corpului Didactic Dolj, reprezentanţi ai ISJ, dar şi de cei care au finanţat“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

84 COMENTARII