10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnsemnele frunţii

Însemnele frunţii

Putere, sensibilitate, echilibru, încredere, yin şi yang. Trăsăturile caracterului sunt înscrise în forma frunţii, în lăţimea şi conturul ei, despre care chinezii credeau că dezvăluie adevărata esenţă a firii unui individ.
În simbolistica viselor, fruntea constituie un semn bun, de împlinire şi manifestare. După învăţăturile antice chinezeşti, este acea parte a chipului care intensifică şi celelalte trăsături fizice şi morale. Este un semn al norocului şi partea cea mai relevantă pentru descifrarea fizionomiei feţei şi a destinului unei persoane. Spre exemplu, în concepţia chinezilor, o frunte lată şi vizibilă nu poate trăda decât o condiţie materială bună sau posibilitatea de îmbogăţire pe viitor. Ea este aspectul yang al feţei, scrie avantaje.ro, care înseamnă puterea caracterului unei persoane şi, de asemenea, sugerează inteligenţa, creativitatea şi realizările profesionale. Poate nu tot ceea ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus, însă, în funcţie de aspect, ne putem da seama de felul de a fi al celor din jur şi de ceea ce suntem. Forma şi dimensiunile frunţii diferă în funcţie de persoană, iar înălţimea frunţii este generată de linia părului şi de punctul aflat între sprâncene.

Fruntea conică

O frunte îngustă sugerează o persoană aventuroasă. Este cineva care îşi va asuma fericit multe riscuri. Uneori, poate fi nechibzuit. O frunte uşor conică reprezintă un caracter impulsiv şi o fire cu puţine judecăţi de valoare. Trebuie să se gândească foarte bine înainte de a lua o decizie pentru a nu se arunca prosteşte într-o nouă aventură sau a-şi asuma un risc inutil. Există tedinţa de a lua decizii pripite.

Fruntea pătrată

Frunţile care au formă pătrată şi sunt înalte indică inteligenţă ridicată şi valori excelente. Se întâlnesc în special la persoanele ale căror familii au un renume bun şi care au facultăţi mentale remarcabile. Astfel de persoane au o inteligenţă sclipitoare şi sunt, de obicei, de încredere. În cele mai multe cazuri, aceste caracteristici se întâlnesc la bărbaţi. Frunţile pătrate, dar nu foarte înalte sugerează o persoană cu capacităţi intelectuale foarte bune şi cu potenţial ridicat de a atinge succesul, deşi rar astfel de persoane ajung să deţină funcţii înalte de conducere. Se simt mai bine în poziţia a doua decât în cea de lider. Au, în mod remarcabil, instinct practic. Sunt subordonaţi loiali şi de nădejde.

Fruntea normală

După garbo.ro, fruntea normală, proporţionată armonios, denotă un intelect echilibrat şi flexibil, perfect capabil să se stăpânească, să intuiască, să emită opinii judicioase sau să lase frâu imaginaţiei, în funcţie de caz, circumstanţe şi necesităţi. De asemenea, persoanele cu frunte normală au atins armonia interioară, fiind împăcate cu ceea ce sunt şi ceea ce aşteaptă de la viaţă.

Fruntea înaltă

Este un indiciu al unei personalităţi extrem de ambiţioase, dornice să asimileze cât mai multe cunoştinţe şi lucruri noi doar pentru a-şi demonstra sieşi capacitatea de autodepăşire.
Persoana este deşteaptă, raţională şi va realiza multe în viaţă. Are o inteligenţă sclipitoare şi o răbdare fără limite. Este curajoasă, plină de viaţă şi rezistentă la oboseală. Dacă are posibilitatea să urmeze o carieră în educaţie sau politică, un astfel de om va ajunge lider. La femei, acelaşi tip de frunte indică putere şi rezistenţă.
Una dintre marile dorinţe ale persoanelor cu fruntea înaltă este aceea de a atinge perfecţiunea spirituală sau intelectuală.
Fruntea înaltă şi îngustă trădează un intelect ascuţit, însă orientat foarte mult spre satisfacerea propriilor dorinţe. Despre persoanele cu fruntea înaltă şi îngustă se spune că sunt egocentrice, realiste şi pragmatice, urmărindu-şi întotdeauna ţelurile. Sunt dornice să se facă remarcate, chiar dacă pentru asta trebuie să treacă peste voinţa celorlalţi.
Fruntea înaltă şi lată subliniază o personalitate deosebită, un intelect care se bazează mult pe intuiţie şi instincte, un spirit nobil şi aristocrat. Cei cu fruntea înaltă şi lată sunt persoane corecte şi cinstite, cu o mare încredere în potenţialul celor din jur, visătoare, însă cu o limită rezonabilă.

Fruntea joasă

Dacă este şi lată, este fruntea omului care ştie ce vrea de la sine şi de la viaţă, care ştie să se facă plăcut doar prin personalitatea sa, prin ceea ce este şi ceea ce gândeşte. Persoanele cu fruntea joasă şi lată ştiu cum să-şi proporţioneze resursele interioare şi externe astfel încât să reuşească în ceea ce şi-au propus fără să se epuizeze energetic. Sunt persoane care preferă să rezolve conflictele pe cale amiabilă şi, de cele mai multe ori, găsesc o metodă liniştită şi paşnică pentru a-şi pleda cauza.
Fruntea joasă, dar îngustă aparţine unei personalităţi sensibile sau schimbătoare. Persoanele acestea pot fi cu uşurinţă influenţate de opiniile şi comportamentul celor din jur şi întâmpină reale dificultăţi în a duce la bun sfârşit un plan sau o acţiune începută dacă sprijinul sau aprobarea celorlalţi sunt întrerupte. Le place să depindă de ceilalţi. Au un fel jovial, optimist şi plăcut de a fi, ceea ce le face extrem de simpatice în ochii celor din jur.

Fruntea dreaptă

Persoanele astfel înzestrate au un stil progresiv de gândire, iar reflexele lor, modul în care răspund unor acţiuni, nu sunt dintre cele mai rapide. Dacă scapă un  lucru din mână, spre exemplu, este foarte probabil să nu-l prindă înainte de a ajunge la pământ. Deoarece au nevoie de o perioadă de timp mai lungă de adaptare, în condiţii de stres sau de lucru sub presiune, aceste persoane nu se simt confortabil. Este foarte posibil ca, în momentele culminante de stres, să clacheze, pierzându-şi controlul chiar la final.
Au, însă, o gândire analitică. Fac calcule peste calcule şi au în vedere toate posibilităţile înainte de a lua o decizie finală. Deşi aparent sunt persoane calme şi raţionale, îşi pierd cumpătul atunci când se simt prinse în taskuri multiple. Prima lor reacţie în faţa unei asemenea situaţii este cea de a se panica şi de a-şi pierde cumpătul, neştiind cum să gestioneze lucrurile.

Fruntea înclinată

Persoanele cu fruntea înclinată îşi construiesc concluziile extrem de rapid, existând posibilitatea de a-şi întrerupe interlocutorul de mai multe ori în timp ce vorbeşte. Motivul? Intuiesc cuvintele pe care acesta urmează să le exprime. Între persoanele cu frunte dreaptă şi cele cu frunte înclinată există o diferenţă clară de viteză în gândire şi reacţii şi, de aceea, există posibilitatea ca acestea din urmă să se plictisească în prezenţa primelor. Cei cu fruntea înclinată sunt impulsivi, dinamici, au reacţii fizice spontane şi naturale, iau decizii rapide, care aparţin mai mult momentului şi imboldurilor decât raţiunii şi cugetării. O bună parte din aceştia sunt sportivi înnăscuţi.

Fruntea curbată

Multe persoane cu fruntea curbată lucrează în domenii artistice şi creative. Acestea preţuiesc libertatea şi urăsc regulile şi restricţiile. Adoră să îşi lase liberă imaginaţia şi evită domeniile în care trebuie să lucreze cu cifre şi lucruri concrete. În schimb, nu le place să fie cenzurate şi controlate. Fruntea curbată este un indiciu al nesupunerii şi al rebeliunii de tip intelectual. Sunt persoane care pot excela în domenii care implică şi creativitatea, dacă li se acordă posibilitatea de a se exprima în conformitate cu propria personalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS