22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Gănănău şi Motorga, bronz asigurat
Gorjul şi-a asigurat două medalii la Campionatele Naţionale de Box pentru seniori de la Arad, iar doi alţi boxeri vor lupta astăzi pentru a accede în semifinale. Petrişor Gănănău, la categoria 91 kg, şi Adrian Motorga, la +91 kg, au acces deja în semifinale şi şi-au asigurat medaliile de broz. Gănănău va lupta astăzi cu Mihai Nistor pentru a intra în finala categoriei, iar Motorga va boxa cu George Dinu pentru o medalie mai strălucitoare. Dacă Gănănău şi Motorga au medaliile de bronz asigurate, Veronel Tărău, la categoria 57 kg, şi Ionuţ Neamţu, la 60 kg, mai au de luptat cu Alexandru Dărăban, respectiv Florin Ion, pentru accesul în semifinale. La turneul final al Campionatelor Naţionale de Box pentru seniori au fost înscrişi în concurs 124 de boxeri de la majoritatea cluburilor din ţară, dar şi sportivii loturilor olimpic şi de tineret. Gorjul a fost reprezentat de zece sportivi, patru dintre ei fiind încă angrenaţi în lupta pentru medalii.
Cristi PEPTAN

Huţupan, şefă la CNOE?
Astăzi va avea loc o şedinţă a Federaţiei Române de Handbal, în cadrul căreia se va analiza scandalul provocat de dezvăluirile handbalistelor de la Centrul Naţional de Excelenţă (CNOE), care-l acuză pe tehnicianul Lucian Râşniţă de hărţuire sexuală. La ora 10.00, o comisie de anchetă a FRH va discuta cu toate părţile implicate, iar două ore mai târziu, se va întruni Consiliul de Administraţie al CNOE, care va lua o decizie în funcţie de concluziile anchetei. Mai mult ca sigur, coordonatorul centrului, Lucian Râşniţă, va fi nevoit să plece. În ceea ce priveşte noul conducător, cel mai vehiculat nume este cel al fostului portar de la Oltchim, Luminiţa Huţupan Dinu. Alte două variante par să fie fostul secund al Oltchimului din perioada în care antrena Gheorghe Tadici, Popa Seviştean, şi fostul „principal“ de la Oltchim şi Rulmentul Braşov, Mariana Târcă.
Andi NICULESCU

Schumacher a fost convins să revină
Accidentul grav suferit de Felipe Massa în timpul MP al Ungariei (Hungaroring) a deschis portiţa unei reveniri în Formula 1 a lui Michael Schumacher (40 de ani), cel mai titrat pilot din istoria acestei competiţii. Deşi agentul lui „Schumi“, Willi Weber, şi alţi oficiali ai Ferrari au negat vehement posibilitatea ca septuplul campion mondial să concureze din nou, pilotul german s-a răzgândit subit, spre bucuria suporterilor „Căluţului cabrat“. „M-am întâlnit cu Stefano Domenicali şi Luca di Montezemolo. Am decis, de comun acord, să mă pregătesc să îl înlocuiesc pe Felipe Massa, care s-ar putea să nu încheie acest sezon după gravul accident. Sunt un luptător şi privesc această şansă ca pe o nouă provocare“, a spus „Schumi“, care a rămas în cadrul echipei Ferrari şi după retragere, îndeplinind funcţia de consilier tehnic.
Alexandru VÎRTOSU

Poloiştii au pierdut cu Ungaria
Reprezentativa masculină de polo a României a pierdut ieri în faţa campioanei olimpice Ungaria, în meciul pentru locurile cinci-opt, scor 13-8 (3-1, 3-3, 4-2, 3-2). Golurile României au fost marcate de C. Radu, Negrean, Kadar, Iosep, Dina, Ghiban, R. Georgescu şi Diaconu. În ultimul meci de la CM din Italia, naţionala României va întâlni echipa învinsă din partida Canada – Germania, pentru clasarea finală pe locurile şapte – opt, meciul fiind programat mâine, de la ora 10.00. Echipa României şi-a îndeplinit obiectivul încă de duminică, atunci când a obţinut calificarea în primele opt formaţii ale lumii, după victoria cu scorul de 7-5 în faţa Australiei. Altfel, echipele Canadei şi Statelor Unite s-au calificat în finala turneului feminin de polo din cadrul CM de la Roma, după ce au trecut cu celaşi scor, 8-7, de Rusia, respectiv Grecia.
Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS