8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrumul din Izvorul Bârzii, blocat de localnici

Drumul din Izvorul Bârzii, blocat de localnici

Locuitorii din comuna mehedinţeană Izvorul Bârzii au ieşit miercuri în stradă cu intenţia de a bloca intrarea în localitate. Oamenii erau revoltaţi că maşini de mare tonaj încărcate cu balast şi piatră circulă pe drumul principal din comună şi deteriorează asfaltul.

Deşi firma care deţine autovehiculele are acceptul Primăriei Izvorul Bârzii să circule pe stradă, cetăţenii le-au interzis şoferilor să mai treacă. Localnicii susţin că imobilele situate aproape de stradă au fost afectate de-a lungul timpului de trepidaţiile provocate de traficul maşinilor încărcate cu piatră şi balast.
„Aceasta este ultima măsură pe care o mai putem lua. Din partea primăriei nu avem nici un sprijin. Nu ştim cum le-a dat acordul primăria să circule prin comună cu maşinile încărcate, fără să se gândească la faptul că se distruge asfaltul din cauza greutăţii maşinilor. O să stăm aici pentru că este drumul nostru, al cetăţenilor, şi nu vrem să îşi bată alţii joc de noi!“, a spus Viorel Mateucă, din Izvorul Bârzii.
La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al poliţiei din comună, pentru evitarea eventualelor incidente.
„Miercuri, mai mulţi cetăţeni din satul Izvorul Bîrzii s-au adunat la intrarea în localitate, intenţionând să blocheze circulaţia autovehiculelor de mare tonaj care transportă balast. Nemulţumirea cetăţenilor constă în faptul că circulaţia acestor autovehicule pe raza localităţii deteriorează covorul asfaltic, dar şi casele de pe marginea drumului comunal. S-a stabilit că aceste autovehicule aparţin unei societăţi comerciale din Drobeta Turnu Severin, care are încheiat contract cu o instituţie din municipiu, cu sediul în Craiova, şi are şi acordul primăriei de a circula prin localitate“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Oamenii din Izvorul Bârzii mai spun că au fost de foarte multe ori la primărie, dar edilul-şef nu le-a luat în considerare nemulţumirile.
„Am fost de mai multe ori la domnul primar şi niciodată nu l-au interesat nemulţumirile noastre. I-am spus să vină şi vadă cum s-au crăpat casele din cauza trepidaţiilor şi nu a venit“, a mai spus un localnic.
Primarul comunei Izvorul Bârzii, Horia Balica, nu a putut fi contactat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS