12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalApelul lui Mavrichie, amânat până în septembrie

Apelul lui Mavrichie, amânat până în septembrie

Marian Mavrichie, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea lui Mihai Pârvu, zis Caiac, are de aşteptat mai bine de o lună în arest până când judecătorii de la Curtea de Apel Craiova vor judeca apelul său.

Marian Mavrichie a fost arestat preventiv pe 29 august, fiind acuzat de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce anchetatorii au stabilit că, în dimineaţa de 26 august, în urma unor discuţii în contradictoriu cu Mihai Pârvu, poreclit Caiac, a tras mai multe focuri de armă letală cu glonţ, unul lovindu-l pe Pârvu în torace. Acesta din urmă a decedat două ore mai târziu, la Spitalul de Urgenţă Craiova.
În urma aceluiaşi scandal, şi Mavrichie a ajuns la spital, fiind diagnosticat cu plăgi tăiate în partea dreaptă a mandibulei, în partea frontală şi la mâna stângă.
După ce procurorii au strâns suficiente probe împotriva lui Mavrichie, în noiembrie l-au trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, acesta fiind în stare de arest preventiv.
În urma expertizelor făcute armelor găsite la faţa locului – un pistol Rohm RG 88 de calibrul 9 mm şi un pistol tip revolver Franchi Brescia Italia, model RF 83, calibrul 38 SPL -, s-a stabilit că ambele i-au aparţinut lui Mavrichie şi că acesta a tras în Caiac cu cea cu glonţ.
După mai multe termene de judecată, pe 20 mai, judecătorii Tribunalului Dolj l-au condamnat pe Marian Mavrichie la 25 de ani de închisoare.

Condamnat pentru omor calificat

Potrivit magistraţilor doljeni, Mavrichie a fost condamnat pentru omor calificat cu maximul pedepsei, adică 25 de ani de închisoare, şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de doi ani. De asemenea, pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, Mavrichie a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Conform Tribunalului Dolj, „inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 de ani închisoare, şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64, litera a şi b din Codul Penal pe o perioadă de doi ani“.
Magistraţii au mai dispus să fie confiscate de la inculpat pistolul marca Rohm RG 88, calibrul 9 mm, un încărcător, 4 tuburi cartuş percutate şi 2 cartuşe, precum şi pistolul tip revolver Franchi Brescia Italia model RF 83, calibrul 38 SPL şi 5 tuburi cartuş. Din pedeapsa aplicată lui Mavrichie i s-a dedus durata reţinerii şi arestului preventiv. Judecătorii au admis în parte acţiunea civilă formulată de Liliana Pîrvu, soţia lui Caiac, obligându-l pe Mavrichie la plata sumei de 40.000 de lei despăgubiri civile şi 50.000 de lei daune morale. Mavrichie a mai fost obligat de instanţă să plătească 6.800 de lei, sumă reprezentând cheltuieli judiciare.

Apelul se judecă în septembrie

Apărătorii lui Mavrichie au făcut apel împotriva sentinţei date de judecătorii Tribunalului Dolj, dosarul fiind înregistrat pe 7 iulie la Curtea de Apel Craiova. Primul termen a fost fixat pe 13 iulie, când magistraţii doar au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului Marian Mavrichie, aceasta fiind menţinută. Potrivit judecătorului Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, următorul termen a fost fixat pe 7 septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII