10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaunele pentru moartea Alexandrei vor salva un copil

Daunele pentru moartea Alexandrei vor salva un copil

Mihai Iancu a fost audiat vineri ca parte civilă în dosarul în care Ionuţ Cristian Dinu este anchetat pentru uciderea fiicei sale. Suma solicitată pentru daunele morale şi materiale nu a fost încă stabilită.

Când l-am sunat vineri după-amiază, Mihai Iancu încerca să uite orele dimineţii, când fusese audiat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Făcea cumpărături, cu soţia, pentru pomana de nouă zile a fiicei sale. „Nimeni nu vrea să-mi ia bani, Doamne… Toată lumea mă cunoaşte… nici nu ştiu ce să fac“, a declarat bărbatul, îndurerat şi debusolat de compasiunea cu care îl primesc toţi craiovenii, oriunde s-ar duce. Sfârşitul tragic al fiicei sale, Alexandra, răpusă săptămâna trecută de un glonţ tras de Ionuţ Dinu, fiu de poliţist, a făcut înconjurul oraşului. Şi de atunci încoace, fiecare medic, vânzător, funcţionar sau simplu trecător încearcă să le aline durerea, după puteri, soţilor Iancu.
Vineri, părinţii Alexandrei aveau nevoie de acest sprijin: au trecut printr-o altă încercare. Mihai Iancu s-a constituit parte civilă în dosarul în care Ionuţ Cristian Dinu este anchetat pentru uciderea fiicei sale.
„Am acceptat propunerea procurorului de a mă constitui parte civilă, pentru că vreau să particip la proces. În timpul desfăşurării audierii, am povestit exact ce am spus şi în ziare până acum: cum a plecat Alexandra la şcoală, când s-a mutat la familia Dinu, care erau relaţiile cu aceasta, tot ce ştiam eu despre viaţa fiicei mele din ultimii ani“, a declarat tatăl îndoliat.

Mădălina va spune singură adevărul

Deoarece constituirea în parte civilă presupune solicitarea unor daune morale şi materiale, Mihai Iancu a trebuit să ceară învinuitului, lui Ionuţ, o sumă de bani pentru că i-a ucis copila de numai 19 ani. Tatăl Alexandrei nu a avut însă puterea să precizeze vreo sumă.
„Eu nu am vrut să cer nici un ban, nu mă încălzeşte cu nimic acest lucru. Nici un leu nu-mi va aduce fata înapoi“, a spus Mihai Iancu. „Dar cum altfel nu mă puteam constitui parte civilă, am acceptat. Suma se va stabili după expertiza balistică de la Bucureşti. Dacă voi obţine însă aceşti bani, sub nici o formă nu îi voi folosi pentru mine sau soţie. Îi voi dona unui copil sau tânăr cu probleme de sănătate, pentru a-i salva viaţa“, a mai spus tatăl Alexandrei.  
Cât priveşte respingerea recursului formulat de apărătorul lui Ionuţ Dinu, Mihai Iancu a fost de părere că instanţa a judecat corect. „Nu a fost un accident, minte când susţine în continuare acest lucru. Procurorul mi-a explicat în amănunt expertiza, care a fost poziţia fetei, de la ce distanţă s-a tras, care a fost traiectoria glonţului. Sunt convins că nu a fost un accident“, a susţinut cu tărie bărbatul. Aşa cum a mai spus-o în repetate rânduri, adevărul îl ştie doar Mădălina, sora lui Ionuţ şi cea mai bună prietenă a Alexandrei. Deşi vorbesc aproape zilnic la telefon – ultima dată după ce l-a sunat Mădălina să-i restituie câteva lucruri ale Alexandrei -, bărbatul nu a vrut să o preseze pe aceasta să mărturisească. Este convins însă că fata pe care a primit-o în casă cu braţele deschise şi la care a ţinut ca la copilul lui va spune, în cele din urmă, adevărul.
„Nu o va lăsa conştiinţa. E un copil bun, îl ştiu, şi până la urmă va spune ce s-a întâmplat. Eu nu pot să o întreb, ştiu că trece şi ea prin momente grele. Dar ea va spune singură, la un moment dat“, a afirmat cu convingere Mihai Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII