7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSatan, în spatele gratiilor

Satan, în spatele gratiilor

Un grup infracţional, care se ocupa cu traficul de minori şi proxenetism, a fost anihilat de poliţiştii mehedinţeni.

Poliţiştii de frontieră, având sprijinul SCCO Mehedinţi şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, descinderi  în locuinţele unor traficanţi de carne vie din municipiul Orşova şi din satul Eşelniţa. La domiciliile acestora, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au găsit mai multe înscrisuri şi obiecte aparţinând tinerelor racolate şi vândute de aceştia pentru exploatare sexuală în perioada octombrie 2008 – aprilie 2009.
Procurorul desemnat din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinţi a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru Daniel C., cunoscut şi sub numele de Satan – cuvânt tatuat pe frunte -, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, de minori şi proxenetism. După ce ajungeau în „custodia“ lui, tinerele erau ameninţate de acesta. „Liderul grupului, Daniel C., din municipiul Orşova, a profitat de naivitatea unor familii cu situaţie materială precară de pe raza judeţelor Mehedinţi şi Caraş-Severin, din rândul cărora a racolat mai multe minore. După ce în prealabil obţinea declaraţii notariale în care era exprimat acordul părinţilor pentru călătoria lor în străinătate, Daniel C., cu ajutorul lui Ionuţ B. şi al Ecaterinei G., le transporta pe acestea în Italia, unde erau închiriate altor proxeneţi“, a declarat Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Activitate infracţională extinsă pe Valea Oltului

Tribunalul Mehedinţi a dispus duminică arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Daniel C., iar Ionuţ B. şi Ecaterina G. sunt cercetaţi în stare de libertate. Poliţiştii de frontieră au aflat că, în perioada octombrie 2008 – aprilie 2009, Daniel C. i-a convins pe părinţii a cinci minore (Meda A., Violeta D., Luminiţa V., Georgiana B. şi Felicia B.), cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, din Mehedinţi şi Caraş-Severin, să le permită acestora să se deplaseze în Italia, unde le va oferi locuri de muncă bine plătite, precum şi cazare. În baza acordului părinţilor şi al tinerelor, Daniel C. şi Ionuţ B. le transportau pe tinere în Italia, unde le închiriau altor traficanţi români, cu sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro. „Satan“ a procedat în acelaşi mod şi cu Mihaela N., de 22 de ani, din Mehedinţi, căreia i-a promis că se căsătoreşte cu ea, convingând-o să îl însoţească în Italia. La destinaţie însă, tânăra a fost obligată să întreţină relaţii sexuale cu alţi bărbaţi. „Câştigul zilnic obţinut de traficanţi era între 1.000 şi 1.500 de euro, în total, aceştia obţinând un profit de peste 50.000 de euro, bani împărţiţi cu grupul infracţional din România. De altfel, Daniel C. îşi extinsese activitatea infracţională şi pe Valea Oltului, plasând minore şoferilor de tir aflaţi în tranzit prin România“, a declarat Valeriu Pera.
Pe numele membrilor grupului infracţional a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de trafic de migranţi, trafic de minori şi proxenetism, aceştia riscând o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII