21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe la fata tatei, în Parlamentul European

De la fata tatei, în Parlamentul European

Considerată o regină a jet-setului şi ironizată pentru gafele ei, Elena Băsescu, fata cea mică a preşedintelui român, a câştigat pariul politic, fiind aleasă ca independentă pentru un mandat de parlamentar european, comentează AFP. „Presa mi-a creat imaginea unei persoane inculte, dar am arătat în timpul campaniei că valorez mai mult de atât“, a spus Elena Băsescu, fost manechin, de 29 de ani, care a adunat mai mult de 4% din voturi, îndeplinind condiţiile pentru a intra în Parlamentul European.
Născută pe 24 aprilie 1980 la Constanţa, Elena a avut parte de o adolescenţă aurită la Bucureşti, remarcându-se rapid la paradele de modă graţie siluetei şi feţişoarei sale de „păpuşă Barbie“ în variantă brunetă. La aceasta se adaugă apariţiile ei nocturne în cluburile din Capitală şi relaţiile ei sentimentale, care au făcut deliciul presei româneşti. Ea a devenit rapid „Paris Hilton a Carpaţilor“, scrie AFP.

Pe jos, spre Strasbourg

Intrată în politică în 2007, este aleasă cu majoritate zdrobitoare secretar general al organizaţiei de tineret a Partidului Democrat-Liberal (PD-L), din care provine tatăl ei, ceea ce provoacă scrâşnete din dinţi printre anumiţi membri ai formaţiunii.
La începutul anului 2009, prezenţa ei pe lista candidaţilor PD-L la europene se loveşte de opoziţia intelectualilor din partid şi a unei părţi a presei, determinând-o să demisioneze pe 18 martie şi să înceapă singură aventura pentru PE. Sub acronimul EBA, se lansează în cursă adunând cu uşurinţă cele 100.000 de semnături necesare pentru validarea candidaturii. Se amuză spunând că a ales să meargă la Strasbourg pe jos, în timp ce candidaţii partidelor vor merge cu avionul şi îşi avansează diplomele în economie şi un stagiu la PE, atunci când este acuzată că nu are armele politice şi intelectuale pentru a reprezenta ţara.

Bătând ţara în lung şi-n lat

Susţinută de o parte dintre tineri, ea sensibilizează şi personalităţi din PD-L, precum ministrul turismului, Elena Udrea, şi ministrul tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, la fel de glamour şi ele.
Cota Elenei Băsescu a urcat de-a lungul campaniei foarte mediatizate, în timpul căreia „fata lu’ tata“ a străbătut ţara în lung şi în lat, mai mult pentru a se prezenta în altă lumină decât a făcut-o presa, decât pentru a-şi populariza programul, axat în special pe protecţia copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate. Nici declaraţia ei în favoarea legalizării marijuanei, asupra căreia a revenit după ce a provocat o controversă generală, nu o va priva de biletul spre Strasbourg.

Visând la bugetul european

„Sincer, nu mă aşteptam la acest scor. I-am spus tot timpul că nu e decât un exerciţiu“, a recunoscut Traian Băsescu, după ce şi-a strâns în braţe progenitura ce fusese votată de 200.000 de persoane.
„Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat, dar este timpul să mă întorc în partidul în care am crescut“, a spus la rândul ei tânăra proaspăt aleasă în Parlamentul European, primită cu braţele deschise în partidul lui tati. Şi, cum pofta vine mâncând, fostul manechin vizează acum nici mai mult, nici mai puţin decât un loc în Comisia Buget-Finanţe a Parlamentului European, încheie AFP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII